Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets krav på Meghan och Kate: Klä er som Diana

27 nov, 2023, 15:00 
Louise Wibergh Lenti
Den nya skandalboken avslöjar tidigare hemligheter inifrån det brittiska kungahuset.
Annons
Prinsessan Dianas stilresa genom tidernaBrand logo
Prinsessan Dianas stilresa genom tiderna

Tisdagen den 27 november släpps den omtalade skandalboken "Endgame".

I boken avslöjas samtal och förhållanden inifrån det brittiska kungahuset som aldrig var tänkta att möta offentligheten.

Författaren, Omid Scobie, är journalisten som blev känd genom boken "Finding Freedom" där Meghan Markle och prins Harry talade ut om deras liv. Finding Freedom blev en kioskvältare och Endgame väntas få samma framgång.

Kravet: Klä er som Diana

Meghan Markle och Kate Middleton har båda valt att hedra prinsessan Diana vid olika tillfällen med sin klädsel. Det har varit en gest som mottagits med värme från allmänheten då det verkligen uppfattas som en kärleksförklaring till svärmor Diana.

I den nya skandalboken framkommer det dock att beslutet kanske inte är fullt så genuint och kärleksfullt som vi trott.

Annons

NY Post berättar nu att det enligt författaren Scobie har funnits ett helt maskineri bakom prinsfruarnas klädsel för att de ska likna Diana så mycket som möjligt. Även Harry och Wiliam ska ha varit delaktiga i detta. En hemlig källa i boken berättar att alla beslut rörande Diana-outfits alltid diskuterades med prinsarna först.

– Fick de en liten knuff i rätt riktning från andra? Ibland, ja. Det har hänt att någon tagit fram bilder på Diana från särskilda platser och tidpunkter för att få idéer, säger källan.

Kate Middleton, prinsessan Diana
Likheten är slående mellan Kate och Diana – från färg till skoval och axelbredd.

Diana-maskeraden – en kunglig standard

Det finns många tillfällen där det går att se antingen direkta kopior av looks eller tydliga blinkningar till Dianas tidigare outfits hos både Meghan och Kate.

Scobie benämner det i skandalboken som en maskerad som pågått de senaste 13 åren och blivit en kunglig standard, rapporterar NY Post.

”Vid rätt tillfälle kan det vara en fin gest, men det ger också en lätt obehagskänsla när du inser att det kommer från samma institution som bidrog till hennes (Dianas) livs misär och en institution som fortfarande vill att hennes stjärnglans smittar av sig på dem”, skriver Scobie.

Meghan Markle, prinsessan Diana
Meghan har en något subtilare blinkning till Dianas outfits. Den uppmärksamme vet dock att Meghan personligen hellre väljer marinblå toner än dessa två.

Foto: TT

Annons