Hovets krisåtgärd för Daniel – stor oro efter sjukdomsbeskedet

Hovets krisåtgärd för Daniel – stor oro efter sjukdomsbeskedet

Prins Daniel, som är i riskgrupp, har drabbats av covid-19.

Kungligheterna som haft covid-19!
Slå på ljud

På lördagen meddelade Kungahuset att kronprinsessan Victoria drabbats av covid-19. Lyckligtvis har kronprinsessan milda symptom, som känns som en förkylning.

Men på söndagen kom nästa smäll. Även prins Daniel testade positivt för viruset. Det är andra gången kronprinsessan och Daniel smittas av covid.

Något som väcker extra oro är det faktum att Prins Daniel befinner sig i riskgrupp, då han 2009 gjorde en njurtransplantation, eftersom han drabbats av en njursjukdom.

LÄS MER: Sanningen om coronadramat på Haga – det hände egentligen

Hovets krisåtgärd för Daniel – är i riskgrupp

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar för Svensk Dam att prins Daniel har fått tre vaccinsprutor, eftersom att han är i riskgrupp.

Däremot förklarar Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi vid Karolinska institutet, att tre sprutor inte ger fullt skydd mot omikronvarianten, även om det ger bra skydd.

– Vaccination med tre sprutor hjälper inte helt mot den nya varianten omikron så man kan bli smittad, säger han.

Lyckligtvis mår prinsen bra, och har endast milda symptom. Men man kan ändå tänka sig att livmedikus noga kommer att övervaka Daniels mående.

Gåtan kring Estelle och Oscar – inför skolstarten

Margareta Thorgren har berättat att både Victoria och Daniel nu befinner sig i karantän på Haga. Men hon vill inte svara på om kronprinsessparet är isolerade från barnen prinsessan Estelle och prins Oscar, och vem som isåfall tar hand om dem.

– Det är ingen information som vi går ut i media, hur de hanterar det. Det viktiga är att familjen följer de förhållningsregler som gäller när man har testat positivt, säger hon till Svensk Dam.

LÄS MER: Läkarens dom till Victoria efter bekräftade covidsmittan

LÄS MER: Varningen till Ewa Westling – incidenten med Victoria