Hovets krisplan för Daniel och Victoria – beredda att flytta

Hovets krisplan för Daniel och Victoria – beredda att flytta

Mikael Fritzon / TT

Semestern på Solliden har börjat men den kan avbrytas när som helst.

Bildextra! Victoriadagen genom åren
Slå på ljud

Varje sommar är det Öland som gäller för kungafamiljen och så har det varit i många, många år. Särskilt för kungaparet är Sollidens slott något alldeles speciellt, och det är där de helst tillbringar de allra härligaste veckorna på året.

Även Victoria och Daniel spenderar gärna tid på Solliden där de har en helt egen villa med pool och såklart gångavstånd ner till vattnet. Eftersom de har slut på uppdrag fram till Victoriadagen har även deras semester startat, meddelar hovet. Tanken är att de ska spendera mycket tid på Solliden. Men med tanke på den rådande coronakrisen är man beredda på att tänka om, om det behövs.

– Det kan ändras snabbt, särskilt med tanke på rådande läge, säger Margaretha Thorgren, hovets informationschef.

Kungaparet är på Öland

I veckan gick flytten från kungliga slottet i Stockholm ner till Öland och där kommer de förbli under resten av semestern.

Hovets informationschef bekräftar att kungaparet avser att stanna på Solliden kommande veckor, men det kommer inte bara vara semester som gäller.

– Kungaparet är på Solliden och kommer spendera sina semesterveckor där, men de kommer även göra avbrott i semestern för uppdrag, säger Margaretha Thorgren till Svensk Damtidning.