Hovets kryptiska besked om Madeleines framtidsplaner

prinsessan madeleine nobel

Madeleine ska fortsätta stötta konungen och kronprinsessan Victoria. Det meddelade prinsessan själv i samband med att hovet kommunicerat ut den nya kungliga rollfördelningen. Men frågan är när vi får se henne härnäst.

Efter hovets besked, om den nya rollfördelningen i kungafamiljen, är det många som undrar hur framtiden kommer att se ut för Carl Philip och Madeleine. Hur mycket kommer vi att få se av syskonen nu när allt strålkastarljus riktas mot kungaparet och Victoria och Daniel?

Riksmarskalk Fredrik Wersälls presskonferens gjorde oss inte direkt klokare. Den stora förändringen handlar förstås om att Carl Philips och Madeleines barn inte längre ska kallas Kungliga Högheter men riksmarskalken påpekade även att kungaparet och kronprinsessparet ska ta det största ansvaret när det kommer till att företräda Sverige.

Madeleine har inga uppdrag inplanerade i hovets kalender

Prinsessan Madeleine är dessutom gift med Chris O’Neill som saknar kunglig titel och därför ska betraktas som en privatperson. Paret bor som bekant i Florida och antalet officiella åtaganden som vi kan förvänta oss av Madeleine är därför svårt att beräkna.

En stor händelse i Sverige, som brukar gästas av flera kungligheter, är Nobelfesten. Vissa år har prinsessan Madeleine rest hem till Stockholm för att hedra pristagarna och andra år har hon stannat kvar i USA med familjen.

Vi vänder oss till hovet för att fråga vilka kungligheter som kommer att närvara vid årets Nobelfest.

– Det är som vanligt att vi inväntar svar från alla. I nuläget har jag ingen information om det, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Madeleine och Chris sätter alltid barnet främst och för att prinsessan ska kunna åka hem till Stockholm krävs det att barnen är friska och att Chris inte har någon jobbresa inplanerad. Prinsessparet tar förstås hjälp av barnflickor vid behov men de strävar alltid efter att den ena föräldern ska vara hemma när den andra är på resande fot.

Foto: TT