Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets kryptiska besked om prins Oscar – ett år efter händelsen

05 jun, 2023, 05:00 
Hovet vill inte svara på frågan om prins Oscar.
Annons

Nationaldagsfirandet den 6 juni kommer att bli speciellt för kungafamiljen. Inte nog med att Prinsessan Madeleine med familj anländer från Florida, det kommer även bjudas på flera nya grejer.

Därför saknades Estelle • Madeleines efterlängtade comeback • Victoria och Daniels kärleksfest – 3 kungliga snackisar från vecka 22!Brand logo
Därför saknades Estelle • Madeleines efterlängtade comeback • Victoria och Daniels kärleksfest – 3 kungliga snackisar från vecka 22!

Det traditionsenliga firandet på Skansen tummar man inte på, däremot kommer kungen även bjuda in till en nationaldagsmottagning på Nordiska museet i Stockholm på tisdagen.

Enligt museets hemsida kommer själva mottagningen att ske i museets Stora hall, men exakt vad som sedan sker, och vad man kan förvänta sig av festligheterna, återstår helt enkelt att se.

Kronprinsessfamiljen
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle åkte kortege till Skansen förra året för att fira nationaldagen traditionsenligt.

”Barnen är helt enkelt för små”

Svensk Damtidning har tidigare kunnat avslöja att prinsessan Madeleines och Chris O'Neills barn inte kommer att närvara vid Skansen-firandet på kvällen. Samma gäller prins Carl Philips och prinsessan Sofias barn.

Annons

– Nej, det kommer de inte vara. Det har tidigare inte varit med några barn. Det är ett kvällsevenemang och barnen är helt enkelt för små, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Hovets besked om prins Oscar

Men frågan är om det gäller prins Oscar. Förra året gjorde han som bekant debut på Skansen och fick tillsammans med prinsessan Estelle och de vuxna i kungafamiljen ta del av alla uppträdandena från scen.

Det var ett historiskt ögonblick för prinsen, som tidigare bara fått åka med i kortegen innan han behövt lämna festligheterna och återvänt till Haga slott.

Prins Oscar under nationaldagsfirandet 2022
Prins Oscar gjorde debut på Skansen under nationaldagsfirandet 2022.

Hur det blir i år återstår att se, men räkna med att både prinsessan Estelle och Oscar kommer att vara med vid festligheterna även på kvällen.

Annons

– Det finns en möjlighet till det. Vi skriver aldrig ut vilka barn som deltar, men det är möjligt att prinsessan Estelle och prins Oscar deltar vid Skansen-firandet, säger Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Foto: TT

Annons