Hovets kryptiska besked om prinsessan Madeleines vår

Prinsessan Maeleine.

När får vi se prinsessan Madeleine på svensk mark igen? Det är det många som undrar. Så här svarar hovet.

Vanligaste frågan till oss på Svensk Dam? Ja, den handlar om Florida-prinsessan Madeleine: När får vi se henne i Sverige igen?

Och svaret är: Det kan dröja – och det beror delvis på familjens flytt.

– För ögonblicket har prinsessan Madeleine inga uppdrag inplanerade i den officiella kalendern, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam:

– Familjen håller på att etablera sig i sitt nya hem i Florida och det tar rätt så mycket tid. Så vi får se under våren. Kungens födelsedag och Nationaldagsfirandet den 6 juni är ju tillfällen när kungafamiljen brukar samlas.

Prinsessan Madeleine med sina barn prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Tre barn som ska acklimatisera sig i en ny miljö, det tar tid och energi.

Inte heller drottning Silvias barnrättsorganisation World Childhood Foundation, där prinsessan Madeleine sitter i styrelsen, kan ännu lämna besked om prinsessan Madeleine kommer att vara på plats vid Childhood-dagen som traditionsenligt äger rum på Gröna Lund i Stockholm i maj.

– Det blir antingen drottningen eller prinsessan Madeleine som kommer närvara, säger kommunikationsansvariga Åsa Andreasson Åkerström.

– Förra året var det enbart drottningen, året dessförinnan var det bara prinsessan. Så vem som kommer den här gången beror lite på deras åtaganden i övrigt.


Nya dokumentären om prinsessan Madeleine

Däremot kan alla som saknar prinsessan Madeleine se fram emot den nya dokumentären Barnens drottning om prinsessan Madeleines och drottning Silvias  arbete med Childhood – den visas på streamingtjänsten Viaplay under våren.

Prinsessan Madeleine i den kommande Viaplay-dokumentären Barnens drottning.

Prinsessan Madeleine i den kommande Viaplay-dokumentären Barnens drottning.