Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets kryptiska svar om prinsessan Christinas sommar

12 jul, 2020, 18:00 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan christina
Kungens syster, prinsessan Christina, brukar alltid fira Victoria på Solliden. Men i år ser allting annorlunda ut.
Annons
Estelle och Oscar busar loss på Solliden!Brand logo
Estelle och Oscar busar loss på Solliden!

Prinsessan Christina är av kungafamiljens populäraste medlemmar. Men under våren har kungens 76-åriga syster lyst med sin frånvaro.

För fyra år sedan fick hon diagnosen kronisk blodcancer och trots att hennes behandlingar var lyckade har prinsessan förstås varit otroligt försiktig, med sina sociala kontakter, under coronakrisen.

Christina försiktig i coronakrisen

Den 13 juni släppte regeringen på sina restriktioner, i samförstånd med Folkhälsomyndigheten. Det innebär att svenskarna nu får resa fritt inom landets gränser. Efter det här beskedet valde kungafamiljen att åka ner till Öland, och sitt älskade Solliden, lagom till semestern. Men frågan, om hur prinsessan Christinas sommar ser ut, kvarstår.

Så här säger hovets informationschef Margareta Throgren.

– Efter kronprinsessans födelsedag så infaller en privat semester. Vi uttalar inte oss om vilka kungafamiljen umgås med. Men det här året lever ju familjen under restriktioner som innebär att det är få kontakter.

Prinsessan Christina brukar alltid vara en del på Solliden under juli månad. Hon har en nära relation till sin brorsdotter, kronprinsessan Victoria, och passar alltid på att fira sin kära släkting i samband med sommarsemestern. Men om Christina ska kunna träffa Victoria och kungaparet krävs en stor försiktighet. Och umgänget får i så fall ske utomhus.

Foto: TT

Annons