Hovets kryptiska svar om prinsessan Sofia efter frånvaron

hovets svar om prinsessan sofia

Sofia har lyst med sin frånvaro i hovet kalender. Men nu verkar det som att vi kommer att få se prinsessan i ett kungligt sammanhang igen.

Prinsessan Sofias namn har inte förekommit särskilt mycket i hovet kalender, de senaste månaderna. Under coronakrisen har kungaparet befunnit sig på Stenhammar slott medan Victoria och Daniel har ansvarat för det kungliga arbetet hemma i Stockholm. Prinsparet har istället verkat utanför den kungliga kalendern, inom det militära och som resursperson vid Sophiahemmet.

Men nu verkar det som att vi kommer att få en glimt av Carl Philip och Sofia i ett kungligt sammanhang igen. Under nationaldagen, den 6 juni, kommer kungligheterna att arrangera ett annorlunda firande. Att folkfesten begränsas beror förstås på covid-19-pandemin och Folkhälsomyndighetens restriktioner.

Sofia har arbetat utanför det kungliga strålkastarljuset

När vi frågar hovets informationschef Margareta Throgren om prinsparets närvaro svarar hon att den i så fall kommer att ske digitalt. Alla glada nationaldagsfirare får alltså hålla koll på prinsparets Instagram och hovets sociala medier så kanske Carl Philip och Sofia dyker upp där.

hovets besked om prinsessan sofia

Förra året fick vi se Carl Philip och Sofia på slottet under nationaldagen.

Förra året ansvarade de för “Öppet slott”. I vanliga fall är det nämligen gratis att gå in på Kungliga slottets alla museer, utställningar och aktiviteter – under nationaldagen. Men i år får allmänheten istället uppleva den kungliga historien och slottets hemliga rum genom en digital rundvandring som kronprinsessan Victoria håller i.

Vad Carl Philip och Sofia kommer att hitta på, som hälsning till svenska folket, återstår att se.

Foto: TT