Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets nya besked – avslöjar detaljen om cancersjuka Kate

04 jun, 2024, 12:37 
Prinsessan Kate
Så trist om prinsessan Kate – och så långt ifrån det som alla hade hoppats på.
Annons
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

I den kungliga världen är det stiff upper lip som gäller.

The show must go on – vad som än händer.

Men mitt i brittiska kungafamiljens hektiska sommarspurt så är det en fråga som hänger sig kvar: Hur står det egentligen till med prinsessan Kate, 42?

Det är kanske inte elefanten i rummet, men det är ändå något som upptar mångas tankar. Särskilt som det är så tyst från officiellt håll.

Prinsessan Kate i stor röd hatt
Prinsessan Kate. Senast hon visade sig offentligt var den 25 december.Foto: TT

Kungafamiljen har bildat en skyddande mur runt Kate under cancerbehandlingen och brittiska hovet är som sagt sparsamma med uppdateringar. Men nu kommer det i alla fall en – om än indirekt:

Annons

Sent i går kväll gick man ut med nyheten att Japans kejsare Naruhito kommer till London om tre veckor, tillsammans med sin fru kejsarinnan Masako. Ett statsbesök som stoppades av pandemin och som nu äntligen ska bli av, efter fyra års väntan.

Japans kejsare Naruhito med sin fru kejsarinnan Masako
Japans kejsarpar Naruhito och Masako.Foto: Eugene Hoshiko/TT
Japanska kejsarfamiljen på gardenparty
Här i täten för kejsarfamiljen vid vårens mycket brittiskinfluerade gardenparty i palatset i Tokyo.Foto: Kohei Chibahara/TT
Annons

Men hovets dokument visar att prinsessan Kate inte kommer att vara frisk nog att delta under dessa tre intensiva dagar i slutet av juni.

Japans kejsare på statsbesök – därför missar prinsessan Kate

Hon befinner sig ju – av allt att döma – fortfarande mitt i den cellgiftskur som hon inledde i februari. Och hennes första prio är givetvis att återfå krafterna och hälsan.

Så när Japans kejsare landar på Stansted den 22 juni, så är det enbart prins William som kommer att vara på plats för att ta emot. Platsen vid hans sida kommer att vara tom.

Och det betyder också att statsbesöket kommer att förlora ett av sina stora dragplåster – eftersom det är Kate som står för så mycket av kungafamiljens strålglans.

Prins William i frack och prinsessan Kate i tiara
Prinsessan Kate – vars offentliga framträdanden är inställda på obestämt tid.Foto: TT

Men brittiska kungahuset tuffar ändå på, och laddar upp med allt vad de har av kunglig pompa och ståt. Vi kan se fram emot parader, ceremonier och en ståtlig hästkortege. Samt den stora galamiddagen på Buckingham Palace. Dessutom kommer Japans kejsarpar även att åka till Windsor för att besöka drottning Elizabeths grav.

Foto: TT.

Annons