Hovets nya besked om Estelle – efter coronakaoset på skolan

Estelle och Victoria

Man förstår att kronprinsessan Victoria är orolig efter det senaste coronabeskedet från Campus Manilla.Men Estelle är inte smittad!

Föräldrarna till barnen på Campus Manilla har svävat i ovisshet den senaste veckan. Det har pratats om att skolan skulle stängas på grund av coronavirusets utbredning – men ett officiellt besked dröjde till onsdag kväll.

Då skickades ett meddelade ut till samtliga föräldrar.

“Onsdagen den 4 mars på kvällen fick skolan information om att en elev på grundskolan har testats positivt för Coronaviruset covid-19. Vi kommer av den anledningen att ge alla elever vid Campus Manilla en extra studiedag imorgon torsdag 5 mars i väntan på besked från Smittskydd Stockholm.”

Prinsessan Estelle inte smittad av corona

Prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria.

Estelle och Victoria – vilket par!

På Campus Manilla går som bekant prinsessan Estelle. Men hon är inte den smittade eleven som nämns i meddelandet.

– Det är hon inte, det är en annan elev på skolan, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

– Men den här oron för viruset drabbar alla, även kungafamiljen. Det vi gör på Hovet nu är att se över alla uppdrag i vår planering. Som du vet så sköt vi fram representationsmiddagen. Vi följer alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Firandet i fara

Coronaviruset har drabbat alla skikt i samhällen, även det kungliga. På Hovet har man full beredskap och är inställda på att kunna behöva fatta en del riktigt tuffa beslut.

Kronprinsessan Victoria namnsdagsfirande 12 mars är en älskad tradition som brukar innehålla en praktfull ceremoni på Slottet. Den är nu i fara. Hovet är inte främmande för att ställa in firandet, om risken för smitta blir för påtaglig.

– Just nu ser kronprinsessans namnsdagsfirande ut att kunna äga rum som planerat – men samtidigt följer vi händelseutvecklingen gällande Corona-viruset, säger Margareta.

 

LÄS MER: Därför stängdes Estelles skola