Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets nya besked om Sofia och hennes sjukdom

25 jan, 2024, 12:00 

Nya beskedet om prinsessan Sofia – efter plötsliga frånvaron.

Annons

När det vankas galor har prinsessan Sofia alltid varit att räkna med. Hon ser till att dyka upp i den ena vackra klänningen efter den andra, och har genom åren haft för vana att höja glamourfaktorn enormt.

Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

Därför var det så klart väldigt tråkigt att hon inte var på plats på Idrottsgalan 2024. Dels fick prins Carl Philip klara sig utan sin älskade hustru, dels gick världen förmodligen miste om underbara bilder.

– Prinsessan har tyvärr behövt lämna återbud på grund av en kraftig förkylning. Av hänsyn till övriga gäster stannar Prinsessan hemma, sa hovets biträdande informationschef Johan Tegel till Svensk Dam.

Annons
Prins Carl Philip och prins Daniel
Prins Carl Philip och prins Daniel fick klara sig utan prinsessan Sofia på Idrottsgalan 2024.

Sofias schema väcker frågor

Samtidigt fanns det en del frågetecken efter Idrottsgalan. Prinsessan Sofia stod uppskriven på ett kungligt uppdrag på onsdagen, bara två dagar efter sjukdomsbeskedet, och många undrade om hon skulle behöva ställa in.

Det var dessutom ett styrelsemöte med prinsparets stiftelse, ett uppdrag som ligger henne extra varmt om hjärtat och något som hon för allt i världen verkligen inte vill missa.

Där får ju både Carl Philip och Sofia jobba med sin stora hjärtefråga, att öka respekten och förståelsen för personer med neurodiversitet som dyslexi.

Annons

Hovets besked

Men till allas stora glädje behövde Sofia inte ställa in. Sjukdomen hade lagt sig, hon hade blivit bättre och prinsessan kunde glatt medverka på styrelsemötet under onsdagen.

Det bekräftar hovet för Svensk Dam.

– Ja, hon deltar och mår bättre, hälsade hovets informationschef Margareta Thorgren under gårdagen.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia är tillbaka och jobbar på som vanligt!

Foto: TT

Annons