Hovets nya besked om Sofia – som tystar tvivlarna

Prinsessan Sofia hylla för sitt nya sjukvårdsjobb på Sophiahemmet.

Prinsessan Sofia har fått mycket beröm för sina insatser på Sophiahemmet.Men nu har hovet slagit hål på en felaktig uppgift kring hennes engagemang.

Prinsessan Sofia kände inte för att sitta passiv under coronakrisen. Tvåbarnsmamman ryckte ut när Sophiahemmet hade ett behov av volontärer.

Sofia genomgick då Sophiahemmet Högskolas snabbutbildning, en kurs som från början var avsedd enbart för permitterad SAS-personal. När hon var färdigutbildad var målet klart.

– De kommer att avlasta den legitimerade vårdpersonalen under det här pressade coronaläget, så att de som är utbildade att vårda faktiskt kan göra det, har Sophiahemmets kommunikationsansvariga Pia Hultkrantz berättat.

Prinsessan Sofia arbetar inom vården

Prinsessan Sofia hylla för sitt nya sjukvårdsjobb på Sophiahemmet.

Prinsessan Sofia hyllas för sitt nya sjukvårdsjobb på Sophiahemmet.

Under sitt arbete på Sophiahemmet har Sofia arbetat målmedvetet jämte andra volontärer. Hon har fått desinficera sängar och sjukvårdsmaterial, hjälpt till i köket och städat.

Engagemanget och osjälviskheten som Sofia visat prov på har fått stort genomslag även internationellt. Hennes insatser på Sophiahemmet har hyllats i Daily Mail, Fox News, People, InStyle, India Today och Hola USA – för att nämna några.

“Prinsessan har bytt tiaran mot läkarkläder”, skrev People i ett Instagram-inlägg som fick över 200 000 gilla-markeringar.

Hovet slår tillbaka mot felaktiga rykten

Men Sofia har också fått utstå en hel del ifrågasättande. Det har talats om att Sofia bara skulle uppehålla sig på Sophiahemmet i fyra dagar – att hennes arbete redan var avslutat.

Men detta stämmer inte.

– Prinsessan fortsätter att arbeta där under en längre tid, hälsar Margareta Thorgren, informationschef på hovet.

Margareta har tidigare berättat att Sofia kände ett behov av att göra en insats. Och allt tyder på att prinsessan stortrivs med sitt nya arbete.

– Läget gällande arbetet på Sophiahemmet är bra, säger Margareta.