Nya informationschefen Margareta Thorgren: Ska bli jättespännande!

Margareta_Thorgren_hovet

Hovets nya informationschef har nu intervjuats på hovets hemsida. Hon säger det nya uppdraget ska bli både spännande och roligt.

Hur ser du på ditt nya uppdrag?

– Det ska bli jättespännande och roligt. Jag är först och främst glad och stolt över att ha fått förtroendet av kungafamiljen. Jag hoppas kunna bidra till att ytterligare synliggöra och förtydliga det digra och viktiga arbete som kungafamiljen gör för Sverige. Jag ser fram emot att arbeta med mina nya kollegor på informationsavdelningen och utveckla informationsarbetet i samtliga relevanta kanaler. Jag tror på tillgänglighet och transparens. Det är grunden för både goda relationer till media och för att lyckas vara en god rådgivare.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har både lång och bred erfarenhet inom kommunikationsyrket. Jag kommer närmast från Scandic Hotels, där jag arbetade som koncernens informationsdirektör. Innan dess var jag kommunikationsdirektör i sex år på Scan AB. Jag har också arbetat på konsultsidan med PR och som medierådgivare. I tre år drev jag även egen PR-verksamhet. Jag har kommunikationsutbildning från Lunds och Stockholms Universitet och gått på Poppius journalistskola.

Berätta lite om dig själv

– Jag är positiv och ser hellre möjligheter än problem. “Sunt förnuft” och “gilla läget” är mina deviser. Jag bor norr om Stockholm på landet. Jag är gift och har fem barn. Ett av barnen representerar Sverige i OS i snowboard. Vi är en aktiv familj som gillar djur och natur, mina fritidsintressen är främst islandshästar och skidåkning. Jag är uppvuxen i Kalmar och somrarna tillbringar vi på Öland.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Kungahuset.se