Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets panik – Frederik och Mary konfronteras på öppen gata efter ryktena

27 dec, 2023, 11:00 

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary gjorde allt för att ducka frågorna.

Annons

Danska kungahuset har haft ett år som kantats av stökiga tider. Senaste tiden har kronprins Frederik varit i hetluften, efter att ha fångats på bild med den mexikanska modellen Genoveva Casanova i centrala Madrid.

Så träffades Mary och Frederik!Brand logo
Så träffades Mary och Frederik!

Bilderna publicerades i den spanska skvallertidningen Lecturas och sedan dess har otrohetsrykten förföljt kronprinsen, trots att Genoveva själv var ute tidigt och dementerade kraftfullt.

– Jag förnekar kategoriskt påståendena som antyder ett romantiskt förhållande mellan mig och kronprins Frederik.

Annons
Kronprins Frederik
Kronprins Frederik har inte haft det lätt senaste tiden.

Hovet lägger locket på

Efter att ryktena blossat upp har Frederik haft ovanligt mycket att göra i den kungliga kalendern, vilket några experter tror beror på att hovet försöker få det danska folket att fokusera på annat.

Hovet har vägrat att svara på frågor om händelsen, likaså Frederik och kronprinsessan Mary, men samtidigt är det inte helt lätt att skaka av sig den här typen av rykten – vilket blev tydligt under danska kungafamiljens julfirande.

I år var stora delar av familjen samlade för ett gemensamt julfirande. Under eftermiddagen på julafton deltog de i en julaftonsgudstjänst i Århus domkyrka, vilket också blev ett ypperligt tillfälle för pressen att försöka konfrontera Frederik och ställa lite frågor.

Annons
Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik
Här skyndar sig kronprinsessan Mary och kronprins Frederik in i kyrkan.

Mary och Frederik duckar frågorna

Men kronprinsen var inte speciellt pratglad. I ett klipp som Ekstra Bladet publicerat kan man se hur både Frederik och Mary snabbt skyndar sig in i kyrkan för att ducka frågorna.

Ingen i kungafamiljen ville säga något.

Drottning Margrethe bjöd förvisso på ett ”fint” på frågan hur det kändes att ha hela familjen samlad runt jul, men något svar på Madrid-bilderna fick vi inte den här gången heller.

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik
Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik såg ut att vara vid gott mod.

Foto: TT

Annons