Hovets sorgliga besked om kronprinsessan Mette-Marit: "Väldigt tufft nu"

26 mar, 2021, 19:03 
Kronprinsessan Mette-Marit
Det norska hovet har lämnat en uppdatering om kronprinsessan Mette-Marit och framtiden.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?

Kronprinsessan Mette-Marit är en familjekär person. Hon är en kvinna som älskar att ha liv och rörelse omkring sig – det har hon själv pratat om vid flertalet tillfällen.

Men coronatider är coronatider. Nu har det norska hovets påskplaner presenterats, och de vittnar inte om något stort familjemys.

Kronprinsessan Mette-Marit – hovets sorgliga besked

Kronprinsessan Mette-Marit
Kronprinsessan Mette-Marit har fått ett sorgligt besked.

Den norska kungafamiljen har nämligen beslutat sig för att fira påsk på skilda håll. Kung Harald och drottning Sonja ska till Prinsehytta i Sikkilsdalen, den megastora ”fjällstugan” som kung Olav fick i gåva 1924.

Mette-Marit och kronprins Haakon reser med prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus till sin stuga i Uvdal. Enligt sajten Royal Central väntas prinsessan Märtha Louise och hennes tre döttrar fira utanför Oslo.

Annons

Det blir alltså inget stort, bullrigt påskfirande i år heller. Ett tråkigt besked, men man får respektera att det norska hovet vill vara försiktiga.

"Beslutet att tillbringa årets påsklov i Sikkilsdalen är taget med bakgrund av regeringens och kommunens smittskyddsregler och rekommendationer för påsken. Kungaparet får stöttning från personal vid det kungliga hushållet. Kungaparet och personalen följer hela tiden gällande smittskyddsregler och rekommendationer under vistelsen på Prinsehytta", skriver det norska hovet i en kommentar till NRK.

"En väldigt svår tid"

Mette-Marit och Haakon har visat sitt stöd för Röda korset, som har flera volontärer redo ifall det skulle uppstå sjukvårdskriser under påsken.

– Det går inte att förneka att det blir en väldigt svår påsk för väldigt många. Vi uppskattar verkligen arbetet som de frivilliga utför och att det finns en beredskap för alla som sliter, säger Mette-Marit i ett uttalande.

Annons
Annons