Hovets stora miss – med Estelles namn

När Estelle föddes var det förstås en sak hela svenska folket ville veta och det var vad den lilla prinsessan skulle få för namn. Då gör hovet en miss som väcker frågor.

När prinsessan Estelle föddes den där natten i februari för åtta år sedan var det orsak till stor glädje för hela svenska folket. Beskedet kom på morgonen efter, kungen och drottningen hade blivit morfar och mormor för första gången och det var många som följde händelseloppet minut för minut. Äntligen var den lilla prinsessan här, frisk och välskapt och en stolt Daniel talade om för pressen att de fått en liten dotter.

– Klockan 04:26 föddes en 51 centimeter lång och 3280 gram tung, väldigt söt liten prinsessa. Mina känslor är lite ”all over the place”, sa han med tårar i ögonen.

Ett glädjejubel hördes bland journalisterna på sjukhuset.

Han fortsatte:

– När jag gick nu från rummet låg den lilla prinsessan på sin moders bröst och såg ut att ha det väldigt mysigt, så det var svårt att slita sig.

Hovet gick ut med pressmeddelande – med fel namn!

Vad hovet då bestämmer sig för att göra kan få vem som helst att börja fundera på vart deras fokus egentligen låg under timmarna efter födseln. Det alla ville veta, vad den lilla prinsessan skulle döpas till, gav de nämligen ett svar på oväntat tidigt, men det var ett namn som förbryllade.

Prinsessan Estelle ska ha sommarlov på Solliden

Ulrika Marianne Annika…David? Nej, det skulle ju prinsessan Estelle såklart inte döpas till!

På hemsidan fanns nämligen ett pressmeddelande som talade om inte bara att prinsessan döpts till Ulrika Marianne Annika David utan dessutom blivit hertiginna av Upplands Väsby, en kranskommun i Stockholms norrort och hem för bland annat rockbandet Europe. Vid första åsyn kan det se ut som att hovets hemsida blivit hackad och att det var någon typ av skämt, men så var inte fallet, rapporterar Aftonbladet.

Alla ville veta vad den lilla prinsessan skulle döpas till!

Det som hänt var att en medarbetare som höll på att öva sig på rutinerna råkade publicera tillkännagivandet av misstag. Det låg bara ute ett par minuter och hade ingen faktisk koppling till prinsessan. Hovets dåvarande presschef Bertil Ternert förklarade att de skulle se över rutinerna för att något liknande inte skulle hända igen. Hittills har det inte gjort det så rutinerna funkar uppenbarligen sedan dess!

Senare samma dag gick kungen ut med vad prinsessan faktiskt skulle heta, Estelle Silvia Ewa Mary såklart!

Foto: TT