Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hovets tråkiga besked om Madeleine – blir inte av

04 jul, 2024, 18:00 
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill reser snart till Öland – då kommer hovet med ett trist besked.
Annons
Estelle och Oscar busar loss på Solliden!Brand logo
Estelle och Oscar busar loss på Solliden!

Att se hela den svenska kungafamiljen samlad är inte något vi blivit bortskämda med. Därför var det underbart att ifjol se samtliga familjemedlemmar ta plats i Vita havet, kungliga slottets stora sällskapsrum och som en gång tiden var hovets balsal.

Kungen ställde sig sida vid sida med sin kära hustru, drottning Silvia, omgiven av sina tre barn med respektive och alla åtta barnbarnen.

Hovets fotograf Clément Morin rörde sig ledigt på golvet, mån om att få till den perfekta vinkeln. Han knäppte bild efter bild, allt för att uppnå ett resultat som han kunde stå bakom och känna sig stolt över.

Annons
Svenska kungafamiljen
Kungliga Familjen.Stående från v. prins Oscar, prinsessan Estelle, prinsessan Sofia, prins Carl Philip, prins Julian, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Madeleine, Christopher O'Neill, prins Nicolas.Sittande från v. prins Gabriel, prins Alexander, drottning Silvia, kung Carl Gustaf, prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne.Fotografiet är taget i Vita havet på Kungl. Slottet. 2023.Clément Morin/Royal Court of Sweden

Sanningen bakom bilden på kungafamiljen

Resultatet blev perfekt. Bilden fick stor spridning i utlandet, med en svensk kungafamilj som hade lyckats charma omvärlden och levererat bilder som blivit en internationell snackis.

Bilderna publicerades i samband med kungens jubileumsfirande den 15 september förra året. Porträtten hade dock tagits redan i juni, strax efter midsommarfirandet, bekräftade hovet.

Ja, för det var inte helt lätt med logistiken, när prinsessan Madeleine med familj var bosatta i Florida och man var tvungen att planera inför ett historiskt familjeporträtt.

Annons

Hovets tråkiga besked

Det är inte första gången som hela familjen samlas för en gruppbild. Tidigare var det tradition med en sommarhälsning från Öland – en tradition som sedan flera år tillbaka är bruten.

Faktum är att man får backa bandet hela vägen till sommaren 2021 för att få se en härlig och somrig bild på hela kungafamiljen.

Inte heller i år verkar det komma någon bild på kungafamiljen, vilket hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar för Svensk Damtidning.

Annons

– I dagsläget är det inte planerat. Vi tog bilder på hela familjen i samband med jubileet förra året. Så är det tänkt just nu, allt kan förändras, men det är ingen planerad fotografering, säger hon.

Svenska kungafamiljen
Kungafamiljens fina sommarhälsning 2021!

Foto: TT

Annons