Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets tystnad kring Mette-Marit – oron efter läkarbeskedet

30 jun, 2022, 15:30 
AvIndra Nordemar

Oron sprider sig efter hovets tystnad.

Annons
Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas honBrand logo
Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas hon

Det har varit en tid blandad av både glädje och sorg för kronpins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit på sistone.

Nyligen fyllde deras dotter Ingrid Alexandra, kommande drottning av Norge, 18 år, vilket firades med pompa och ståt på slottet. Strax därefter nåddes världen av den fruktansvärda skjutning som ägt rum i Oslo, och nu även beskedet om att Haakon insjuknat i covid.

I dag är det som tur är för det flesta inte lika allvarligt som det varit under två års tid. Men för Mette-Marit skulle det kunna se illa ut om hon blev smittad av viruset i och med hennes lungsjukdom.

Nu råder total tystnad från norska hovet gällande kronprinsessans hälsa.

Kronprins Haakon sjuk – oron för Mette-Marit

Det var på söndagen den 26 juni som hovet gick ut med att Haakon smittats av coronaviruset som ännu härjar runt om i världen. Men tillskillnad från sin älskade fru är han annars fullt frisk.

Annons

För fyra år sedan diagnostiserades Mette-Marit med lungfibros – en kronisk och allvarlig sjukdom. När pandemin svepte över världen spred sig därför en oro bland norrmännen, och världen.

Om Mette-Marit hade drabbats hade troligtvis hennes lungor fått arbeta desto hårdare. Hon har därför fått avstå från uppdrag för att inte utsätta sig för smitta. Men man kan ju anta att hon är i närheten av sin make mestadels av tiden.

Därför är det nu många som undrar hur det står till med kronprinsessan efter beskedet om Haakon? Men hovet har varit knäpptysta sedan nyheten.

Mette-Marit borta från bilderna

För bara några månader sedan sågs hon lysa vid kronprinsessan Victorias sida på svensk mark när det norska kronprinsparet var besök i Sverige. Men under flera tillfällen under Sverigevistelsen fångades endast Haakon, Daniel och Victoria på bild, utan Mette-Marit. Hon var nämligen då tvungen att vila hemma på Haga på grund av sin sjukdom.

– Under 2018 diagnostiserades kronprinsessan med en kronisk lungsjukdom. Kronprinsessan har därför vissa gånger ett lite kortare program med hänsyn till hälsan, sa då Guri Varpe, kommunikationschef på det norska hovet till Svensk Dam.

Vi får verkligen hoppas att tystnaden från norska hovet inte innebär något negativt, att Haakon tillfrisknar snarast och att det inte drabbat Mette-Marit – eller någon annan för den delen!

Foto: TT

Annons