Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets underbara besked: Madeleine gör kunglig comeback – med mamma Silvia!

08 okt, 2023, 13:00 

Snart får vi se prinsessan Madeleine igen – i USA!

Annons

Prinsessan Madeleine är sparsam med sina offentliga framträdanden. I och med att hon bor borta i Florida har hon också få kungliga åtaganden.

Men plötsligt händer det – nu har Madeleine två punkter i den kungliga kalendern, och det blir gala med mamma Silvia!

Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Prinsessan Madeleines kungliga comeback

Svensk Damtidning kunde redan för ett par veckor sedan berätta att Silvia ska hoppa på ett plan till USA för att närvara på en gala anordnad av World Childhood Foundation ihop med prinsessan Madeleine den 16 oktober.

Annons

Nu är det hela också inskrivet i den officiella kalendern, vilket långt ifrån allt jobb Madeleine gör för Childhood gör – det är alltså en kunglig comeback.

Det är två punkter inskrivna i kalendern, och tidigare på dagen närvarar den kungliga duon på ett möte med FN:s särskilda sändebud. Mötet kommer avhandla frågor som rör våld mot barn, och Madeleine och Silvia är givetvis där med Childhood.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine
Mor och dotter på Childhood-gala 2019.
Annons

Dyra prislappen – för att få sitta bredvid Madeleine på festen

Men åter till festen. Det är en årlig tillställning, som brukar ha en imponerande gästlista med New York-societén. Och allt är upplagt för en oerhört glammig fest. Den äger rum i en av Manhattans flottaste festvåningar, belägen på 583 Park Avenue.

För den som vill ha en extra trevlig kväll finns det också möjlighet att få antingen drottningen eller Madeleine som bordsdam. Ja, om du kan betala 1 115 234 kronor för biljettpaketet Champion Table. Pengarna går givetvis till Childhood, så det blir en dubbel vinst för den som har råd!

Allt pekar alltså på en underbar kväll. Dessutom måste det kännas extra härligt för Madeleine att få komma tillbaka till statspulsen i New York. Det var ju här hennes kärlekssaga med Chris O'Neill började, efter att hon som 28-åring flytt dit till följd av ex-fästmannen Jonas Bergströms otrohet.

Några år senare skulle hon föda sin förstfödda där: prinsessan Leonore.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Madeleine och Chris i New York 2013, när Chris skulle göra sitt första officiella uppdrag med kungafamiljen.

Foto: TT

Annons