Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets vädjan efter plötsliga beslutet om prins Oscar: ”Vill vara ifred”

17 aug, 2022, 09:29 
Prins Oscar och prinsessan Estelle

Hovet tvingas tänka om gällande prins Oscar!

Annons
Här spexar prins Oscar – se härliga filmen!Brand logo
Här spexar prins Oscar – se härliga filmen!

Den svenska kungafamiljen har njutit av en sommar full av strålande sol och varmt väder. På sitt älskade Solliden har de haft nära till skön natur och verkligen kunnat njuta för fullt av den svenska sommaren.

Samtidigt har det varit många nya intryck att ta in. Inte minst för prins Oscar, 6, som fick vara med om både en historisk och händelserik sommar.

För andra gången medverkade han på Victoriakonserten och för första gången någonsin åkte han, tillsammans med kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle, häst- och vagnkortege genom Borgholm.

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle
Victoria och prins Daniel med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar åker kortege från Sollidens slott genom Borgholm till Borgholms slottsruin i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag.

Prins Oscars första skoldag

När sommaren nu lider mot sitt slut väntar nya äventyr för den unge prinsen. Efter fem år lämnar prins Oscar den idylliska förskolan Lilla Kvikkjokk för att börja på Campus Manilla, samma skola som prinsessan Estelle, på Kungliga Djurgården.

Annons

Som för de flesta barn är det förmodligen med fjärilar i magen som prins Oscar påbörjar sitt nya äventyr. Lyckligtvis kommer han få fint stöd från sin familj vid skolstarten!

– Det är en stor dag för alla barn som börjar skolan och även prins Oscars föräldrar kommer att delta, säger Margareta Thorgren till Svensk Dam.

”Vill vara ifred”

Margareta Thorgren betonar att det kommer bli en viss skillnad från när prinsessan Estelle började i förskoleklass. Den här gången arrangeras inget fototillfälle vid uppropet på torsdag.

– Det här är prins Oscar och vi brukar vädja att låta de kungliga barnen få vara ifred när de börjar skolan. De ska försöka få en lika normal skolgång som alla andra barn.

Nu håller vi tummarna för att prins Oscar trivs på sin nya skola och att han får en bra skolstart!

Foto: TT

Annons