Drottning Elizabeth älskar att besöka nya platser - men är inte lika förtjust i nya maträtter. För henne är det brittiska köket bäst.
Drottning Elizabeth har besökt 120 av världens 196 länder. Och därtill provsmakat en rad spännande maträtter. Men hon är inte särkilt våghalsig när det kommer till nya smakar, avslöjar den före detta hovkocken Darren McGrady för tidningen HELLO!. Drottningen föredrar nämligen brittiska fiskrätter – helst hälleflundra, rökt lax, öring eller makrill. Och till dessert ska det vara choklad.
– Hon är absolut en “chocoholic”!, säger hovkocken till HELLO!.
Darren tjänstgjorde vid Buckingham Palace i 11 år och i intervjun avslöjar han att han aldrig uppfattade drottningen som en “foodie”. Hon åt för att leva och levde inte för att äta, säger han. Prins Philip älskar däremot att testa nya smakar och blev ofta exalterad när kökspersonalen hade valt att addera ett nytt recept till den kungliga kokboken, berättar han.
Av Ellen Myrgård Lindén
Foto: IBL, Stella Pictures
Vi baserar våra artiklar på verifierade källor, officiella uttalanden samt egna intervjuer. Svensk Dam följer de pressetiska reglerna. Krönikor och analyser uttrycker skribentens egna åsikter. Läs mer här.