Hovreportrarnas bästa bilder från året som gått: "Så var det när vi mötte kungafamiljen!"

Hovreportrarnas bästa bilder från året som gått: "Så var det när vi mötte kungafamiljen!"

På tu man hand med kungen – och på bal med Fergie. Våra hovreportrar följer kungligheterna hack i häl. Här är deras bästa bilder från året som gått!
Anna-CP

”Jag har aldrig sett Carl Philip så lycklig” Jag har väl aldrig sett prins Carl Philip så glad och lättsam som på Stenhammardagen i somras. Det var inte bara han och Sofias första bröllopsdag. De hade också med sig lille prins Alexander, som de glatt visade upp i barnvagnen. Carl Philip berättade att Alexander sov och åt som han skulle. Det var härligt att se dem så lyckliga!

Se bilderna – och läs berättelserna – i bildspelet nedan.

”Charmad av kungen!” Jag träffade kungen på hans gods Stenhammar utanför Flen. Han var väldigt charmig och uppsluppen, han är ju som mest avslappnad när han får kliva in i ladugården till sina kor. Han berättade bland annat att han och drottningen sitter vid kaffebordet och pratar om allt – och lade till: – Vi sitter vid kaffebordet och pratar om allt. Här på landet är vi som vilket par som helst.

”Fergie var så härlig – och lite överklassiskt engelsk” Det var så spännande att få träffa och intervjua hertiginnan Sarah "Fergie" Ferguson i samband med att hon var på en välgörenhetsgala för elefanter i Göteborg. Hon var intensiv och trevlig, men också lite överklassiskt engelsk och bad mig barskt gå och snyta mig när jag råkade snörvla. Som vanligt var hon väldigt frispråkig och överraskade mig med att säga att hon och prins Andrew fortfarande älskar varandra.

”Silvia berättade om sin kärleken till kungen” Jag mötte drottning Silvia bara ett par dagar innan hon firade 40-årig bröllopsdag med kungen. Hon var som vanligt mjuk och vänlig och öste kärleksord över sin livskamrat. "Han är en underbar person, plikttrogen och har en härlig humor. Ja. vi delar humor." Det värmde att se drottningen så lycklig.

”Dagen då prins Daniel fick ett nytt liv” Två veckor innan lille Oscar skulle döpas i Slottskyrkan mötte jag en stolt prins Daniel. Och det rådde inga tvivel om att han och Victoria hade valt dopdatum med omsorg. Det var ju nämligen den 27 maj 2009 som Daniel opererades för sin sjuka njure och sedan dess har det datumet en stor plats i hans hjärta. – Det är förstås speciellt när man tänker tillbaka. Jag är oerhört tacksam gentemot min pappa, sa prinsen med värme i rösten.

”Jag drack afternoon tea med prinsessan” Inför prinsessan Christinas författardebut med "Dagar på Drottningholm" fick jag nöjet att tillbringa en eftermiddag med henne. Vi drack te tillsammans och jag prinsessade henne enligt konstens alla regler, även om hon nog i ärlighetens namn är för modern för ett sådant tilltal. Jag bär med mig glimten i Christinas ögon då hon helt snabbt sa att hon nog hade kvar ett svagt minne av sin pappa.

”Sofia var soligast av alla” Solen sken men oj, så kallt det var på Hykjeberg i Älvdalen när prins Carl Philip och prinsessan Sofia skulle inviga sin bröllopspresent från Dalarna - den omtalade stenbänken med (felstavad) inskription. Men den kärlek och glädje som Carl Philip och Sofia utstrålade berörde alla oss som var där och fick oss att tina upp. Sofia berättade glatt att prins Alexander minsann är en glad krabat som redan besökt Hykjeberg flera gånger.

”Silvia utstrålar en speciell värme” Att se drottning Silvia möta de äldre under ”De gamlas dag” på Ekerö är alltid en speciell upplevelse. Det finns nog ingen som kan utstråla så mycket värme som hon. När allt var över fick jag en pratstund med drottningen och hon berättade stolt om sitt arbete för att förbättra äldre och dementas livssituation. Men allra stoltast blev drottningen när de fem barnbarnen kom på tal, och Silvia avslöjade att alla fem skulle vara på plats under prins Alexanders dop i Drottningholms slottskyrka en vecka senare.

Foto: Stella Pictures, Ibl.