Hur blir livet som gifta, Chris och Madeleine?

Hur blir livet som gifta, Chris och Madeleine?
Annons

Hur blir livet efter bröllopet? Går Madeleine i sin fasters fotspår – flyttar utomlands och lever ett liv utanför det offentliga rampljuset?

Ännu har hovet inte meddelat hur Madeleines framtid kommer att te sig vad gäller boende och titel. Hur kommer prinsessan och hennes man att leva efter bröllopet?

Anpassning till Sverige

Hur mycket måste Chris anpassa sig till Sverige och svenska normer? Kanske inte alls. Det verkar som om prinsessan Madeleine har bestämt sig för att leva sitt liv på andra sidan Atlanten, eller?

Går i fasterns fotspår?

Kanske gör hon som sin faster? Prinsessan Margaretha flyttade utomlands med sin brittiske man, John Ambler.

Bodde i London

Margaretha och hennes man var först bosatta i London, men slog sig sedan ner på herrgården Chippinghurst Manor utanför Oxford. Prinsessan Margaretha är sedan separationen bosatt i en by i Oxfordshire utanför London.

Borta från offentliga ljuset

I samband med giftermålet drog sig prinsessan Margaretha bort från rampljuset, och började leva ett vanligt liv.

Hur vill Madeleine leva?

Hur vill Madeleine leva sitt liv? Hon är engagerad i Childhood i New York och trivs med det. Uppdragen i Sverige kommer sannolikt inte att dugga tätt.

Annons

Men prinsessan Madeleine vill kanske följa sin faster också när det gäller titlarna?

Genom sitt giftermål med en icke-kunglig man avstod Margaretha enligt tidens praxis från sin ställning som kunglig prinsessa men fick ändå hederstiteln Prinsessan Margaretha, fru Ambler.

Herr och fru

Precis som John Ambler får Chris nu inte titeln hertig utan är “Herr” med svenska folket. Blir då Madeleine  “Fru O’Neill” eller kommer hon ha kvar sin kungliga titel? Frågorna är många.

På Stockholms gator

Hur som helst så verkar Chris O’Neill trivas med att besöka Sverige då och då. Han ser avslappnad ut när han promenerar på Stockholms gator. Prinsessans fästman sågs dagen efter lysningen flanera, småprata och skratta på Östermalmstorg tillsammans med sin syster och svåger.

Kungariket Sverige

Vem vet – han kanske till och med vill stanna kvar i kungariket Sverige och sätta ned bopålarna här efter bröllopet!

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures, All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

110 kommentarer till “Hur blir livet som gifta, Chris och Madeleine?”

 1. pia skriver: 21 maj, 2013

  Prinsessan Margareta var redan från början blyg och besvärad av uppmärksamhet. Hon har en helt annan natur än brorsdottern. Margareta hade aldrig trivts i NY:s hetsiga nöjesliv och flashiga affärer. Det känns irrelevant att jämföra dessa två personer. Margaretas liv ger ingen som helst fingervisning om hur Madeleine kan komma att leva sitt.


 2. Linnea skriver: 21 maj, 2013

  Troligtvis blir hon som Margareta en sällsynt gäst i Sverige.
  Blir väl mest som det varit i tre år nu.Hemma vid familjehändelser.


 3. Gittan skriver: 21 maj, 2013

  Går inte att jämföra…
  Madeleine är tronföljare samt Hertiginna, något som varken Margaretha eller Desirée var…
  Stor skillnad på deras status, och vad som bör vara avgörande för sättet att leva och verka…
  En svensk Prinsessa BÖR verka och bo i sitt land…
  En Svensk Hertiginna bör väl finnas i landet för sina hertigdömen…
  Vore underligt om man valde permanent boende i USA…
  Och vem vet…Kanske Chris kan få en titel retroaktivt om han ändrar sig om medborgarskap…
  Känns allt lite snopet att vi inte fick ett nytt Hertiginnepar i landet…
  och att Chris inte vill bli svensk medborgare när han vet “läget” och haft tid att fundera är lite besynnerligt…


 4. Ewa skriver: 21 maj, 2013

  Bra sagt, Pia, men vem bryr sig?


 5. M skriver: 21 maj, 2013

  Om hon är smart så håller hon sig i USA, men det är ju lite synd också, för svenskarna, som så gärna hade velat ha henne i Sverige. Och jag tycker också att om Madeleine skall behålla sin titel så borde hon nog finnas till för sitt land och sitt hertiginnedöme! Ett mer närvarande kungahus hade varit ett bättre Kungahus.


 6. Marie skriver: 21 maj, 2013

  Självklart lämnar Madeleine Sverige nu. Hon kommer att skaffa sig barn, Nannies och hus tillsammans med Chris och leva livet i USA. Fri från alla förpliktelser och kritik från Sverige. Jag förstår inte varför en del tror att de kommer att leva och bo i Sverige? De har sitt liv i USA.


 7. sussiÅ skriver: 21 maj, 2013

  kommer Maddes barn att få titlar som Prins & Prinsessa? eftersom Chris inte är kunglig eller vill ha en kungklig titel?


 8. PBoo skriver: 21 maj, 2013

  Sluta! Det är så oförskämt att m insinuationer, felaktiga jämförelser försöka driva P Madeleine till att avsäga sina från födseln titlar! Som de flesta med ngn form av kunskap om kungahuset i Sverige var tidigare bestämmelserna att det var bara män som kunde ärva tronen. Kungens systrar stod inte i tronföljden.Män/kvinnor som gifte sig m s.k. ofrälse förlorade titlarna. Kungen var snäll o gav systrarna hederstiteln prinsessa, men enbart P Birgitta “äkta” då gift m en prins, o medlem i kungahuset. Hovet meddelat P Madeleine behåller sina titlar. Hon är och förblir HKH Prinsessan Madeleine av Sverige, hertiginna av Gästrikland och Hälsingland.


 9. Sthlm skriver: 21 maj, 2013

  Madeleines nya hemland är ju USA, eftersom hon redan har utvandrat dit och det finns väl ingen anledning för herr och fru O´Neill att flytta till Sverige. Eftersom maken är förmögen kommer de kanske att skaffa sig en liten nätt fritidsbostad i Stockholm. Maken har säkert råd att försörja sin fru och inte har Madeleine verkat särskilt road av att representera här hemma i Sverige efter utvandringen. Vilken befrielse det väl skulle vara för Madeleine att slippa alla måsten, som det innebär att vara prinsessa.


 10. Ansan skriver: 21 maj, 2013

  #9#
  I vilka andra sammanhang propagerar an att det är bra att hustrun blir försörjd av maken.

  I så fall tycker jag att vi sparar mycket pengar om alla kvinnor som är offentiganställda stannar hemma och blir försörjda av sin makar.


 11. Eva skriver: 21 maj, 2013

  Trevligt foto av prinsessan Margaretha med naturlig stil, bilden där hon tittar in i kameran. Hon har ett väldigt fint utseende utan plastikoperationer och tjafs.


 12. Lisa Lusth skriver: 21 maj, 2013

  Det är klart att eventuella barn blir Prinsar och Prinsessor av Sverige och får varsitt hertig/hertiginnedöme! Allt annat vore ju mycket märkligt om man fullt ut ska följa nya successionsordningen, där könet är oväsentligt för tronföljden. Enda sättet att kringgå det är väl att låta dem bli katoliker som sin far. Då förlorar de automatiskt tronföljdsplatserna.


 13. Ingela skriver: 21 maj, 2013

  Tänk att jag förstår prinsessan Madeleine om hon bosätter sig i NY och slipper alla skriverier om henne och slipper också allt tjatande om denna vackra Fr Hellqvist som ska ta pM plats i kungahuset och representera bl bl bl.

  Jag hade också hållt mig långt borta från mina föräldrar och syskon om de hade agerat som kungaparet har gjort när det gäller Fr Hellqvist.


 14. PBoo skriver: 21 maj, 2013

  #7 sussieÅ

  Prinsessan Madeleines barn – om hon inte vill annat – blir prinsar/prinsessor och kommer ingå i tronföljden enligt gällande regler som finns att läsa vid olika officiella sidor på nätet som behandlar Sveriges Kungahus, tronföljd osv.


 15. Annichen skriver: 21 maj, 2013

  Hoppas Madde talar svenska med sina kommande barn så hon inte gör samma misstag som drottningen… Barn lär sej språk så mycket fortare än vi vuxna. Har själv talat 3 språk från späd ålder och aldrig lidigt av det tvärtom.


 16. sussiÅ skriver: 21 maj, 2013

  “12”
  tack för svar, hade ingen aning. men hur blir det om Madeleine föder sina barn i USA?


 17. PBoo skriver: 21 maj, 2013

  # 13 Ingela

  Ingela, håller helt med dig. Varför på http://www.kungahuset.se visa som bild nr 5 (såg det för någon minut sen) släktbilden som officiell bild o familjebilden visas inte alls! Kungen bestämmer i slutänden (P Madeleine också sagt till media ang. om bröllopet skulle visas i TV) o han tycker alltså att släktbilden med kusiner o sambos är viktigare att visa upp som officiellt lysningsfoto än familjebilden där lysningsparet, kungaparet, Chris mamma, kronprinsessparet, P Carl Philip, Chris syster var med. Det säger allt! Att P Madeleine inte fick sitta m sin familj när hennes systerdotter döptes var illa nog, nu släktbild som officiell bild vid P Madeleines egen lysning!


 18. pia skriver: 21 maj, 2013

  13 “Ingela”. Ja, det är märkligt att t o m i bröllopstider uppmärksammas en helt annan person mer än den blivande bruden. Men det som andas lite skandal eller sensation har ju ofta större dragningskraft på människan och därmed angeläget att skriva om. Kungen visar dåligt omdöme som slussar in C-P:s sambon officiellt i familjen detta sammanhang. Okänsligt mot Madeleine.


 19. allegra skriver: 21 maj, 2013

  Är ni inte kloka, Madeleines barn blir inga prinsar och prinsessor.
  Hon gifter in sig i en katolsk icke-svensk familj och bor utomlands. Hennes man är ingen kunglighet. Det avgör saken.
  Däremot blir Carl Philips barn med Sofia prinsar och prinsessor.
  Victorias barn får kungliga titlar eftersom Daniel gjordes till prins.


 20. Linnea skriver: 21 maj, 2013

  13 Men inte tror Du väl på riktigt att Madeleine bosätter sig i New York på grund av Kungaparet och Sofia! Hon har funnit sin make där
  och det är väl där hon vill vara,hos sin älskade inte där mor o far o
  Sofia finns! Och det där skriveriet om ovänskap mellan flickorna är helt tagit ut luften.Jag vet! De är goda vänner och tolererar varandras olikheter.Helt klart har Sofia en roll i kungliga salonger.Gift eller inte,
  bör hon respekteras som prinsens fästmö.


 21. Tanten skriver: 21 maj, 2013

  Madeleine är en avbild av prinsessan Birgitta. Påminner utseendemässigt när Birgitta var ung. Samma glassiga liv och flytt utomlands. Tror inte att Madeleine och Chris bosätter sig i Sverige. De lever sitt liv i USA.
  Vem bryr sig. Vi har Victoria och Daniel kvar och de är fina representanter för Sverige.


 22. Midnattsol skriver: 21 maj, 2013

  Det finns ingen anledning för Madde att avsäga sig sina titlar. Hon är född prinsessa av Sverige och hertiginna av Hälsingland och Gästrikland och har rätt till dem.. Hon är dessutom den mest kungliga vi har för tillfället. Jag tror snarare att hon kommer att tituleras HKH Prinsessan Madeleine Fru O’Neill eller något.
  Däremot, tycker jag nog att hon ska avsäga sig apanaget om hon ändå tänkt bo utomlands… Så slipper hon få dåligt rykte. Och pengar lär hon ju inte sakna ändå…


 23. LaPerla skriver: 21 maj, 2013

  Herregud…..

  Det er vel lite konstigt at SVD og en del av kommentatorene her snakker så mycket om Madeleine og Chris sine titler eller ikke titler, men samtidig “lanserer” “prinsessan Sofia” gang på gang…..

  Veldig synd….. La nå Madeleine være i fred og ikke la Sofia (sambo ja, ikke prinsesse) stjele hele showet! Dette er dypt tragisk, sånn som dere holder på!!!


 24. Lisa Lusth skriver: 21 maj, 2013

  #19 varför tänker så många enligt den gamla successionsordningen där bara män räknades? Enligt vår nya grundlag ärvs plats i tronföljden exakt lika oavsett om det är modern eller fadern som är den kunglige och ättling till Kung Carl XVI Gustaf.
  Man ska kanske göra någon typ av översyn på i hur många generationer från en regerande monark man befinner sig för att få en titel? Förslagsvis blir bara barn och barnbarn till monarken Prinsessor och Prinsar, övriga generationers ättlingar kan ju bli Grevar och Grevinnor eller helt titellösa. Om de däremot skulle bli aktuella för att bli monark ska de naturligtvis tilldelas den kungliga titel som är befogad enligt successionsordningen.


 25. annica skriver: 21 maj, 2013

  #15 Annichen

  Silvia har så vitt jag vet inte svenska med barnen…om det har varit så lyckat kan jag inte avgöra. Hade hon talat tyska eller portigisiska med barnen så hade de väl kunnat språket perfekt, vilket de inte kan.


 26. PBoo skriver: 21 maj, 2013

  16, 19 sussiÅ, allegra

  Som sagt, all info finns att läsa på olika officiella sidor på nätet – bara att söka! Detta har redan diskuterats under andra artiklar, och där finns också länkar. Du är idag svensk om du föds utomlands av en kvinna som är svensk (se off. dok.). Enl de officiella dokumenten blir P Madleines barn prinsar/prinsessor så länge de uppfostras enligt protestantisk tro. För att stå i tronföljden behöver de också till delar bo i Sverige. Hur mycket de måste bo, växa upp i Sverige framgår inte. Men då man i riksdagen kan höra politiker säga att svensk är man om man åkt tunnelbana, då kan jag inte tänka mig att de måste bo här alltför mycket! Allas lika värde ni vet!


 27. annica skriver: 21 maj, 2013

  #15 Annichen

  Ursäkta, jag tror jag missförstod dej. Du menade att Silvia gjorde ett misstag då hon inte talade sitt modersmål med barnen utan en dålig svenska. + att barnen då hade lärt sig ett extra språk. Blev det rätt? Då håller jag absolut med dej.


 28. LaTindra skriver: 21 maj, 2013

  Ingen fara på taket fastän Madde flyttar till USA, – vi har ju snart vår nya beauty-prinsessa Sofia som kommer att axla ansvaret och stå pall i alla lägen!


 29. Sthlm skriver: 21 maj, 2013

  #18
  Det är något märkligt med Madeleines och Sofia Hellqvists plötsliga vänskap. Sofia Hellqvist var väl inte med på möhippan. Om Carl Philip ska vara bestman så faller pusselbitarna på plats. Då är det kanske inte så konstigt om kungaparet låter Sofia Hellqvist spela huvudrollen även om det istället borde varit Madeleine – allt för husfridens skull.


 30. Ansan skriver: 21 maj, 2013

  #27# Annica,

  Drottningen har tidigare kommenterat att hon inte har haft ett eet språk med barnen. Hon ville inte hålla kungen utanför gemenskape.


 31. PBoo skriver: 21 maj, 2013

  #20 Linnea

  Wow, jag måste ha missat den officiella deklareringen av P Carl Philips och Sofias förlovning! Inte bara jag utan även alla media! Så länge Sofia inte är officiell fästmö borde hon inte vara med på officiella foton, men Kungen har – igen – valt att behandla sin son o dennes respektive annorlunda än tidigare sina döttrar o deras respektive genom att välja att lägga ut släktbilden som officiellt foto från lysningen, när han istället kunde ha valt familjebilden! Tråkig “utveckling” av Sveriges Kungahus – håller med dem som skrivit att de börjar likna vilken familj som helst. Folkliga visst, men om blir för vanliga, då brister i sin roll, historiskt arv o legitimitet.


 32. My skriver: 21 maj, 2013

  #19, kungens syskonbarn är inte prinsar och prinsessor så varför ska då C-P och Sofias barn bli det?


 33. Annichen skriver: 21 maj, 2013

  #Annica

  Jodu, jag menade just att drottningen begick ett misstag då hon INTE talde tyska/portugisiska med sina barn. För mej är det alldeles obegripligt att man inte talar sitt eget modersmål med sina barn. De skulle ju ha fått ett språk helt gratis, säkert något som personer i deras ställning skulle ha nytta av.

  Och javisst Ansa jag har också hört drottningen kommentera varför hon valde att tala svenska med sina barn. Men vad hade hindrat kungen att lära sig tyska/portugisiska på köpet? I min familj talas 3 språk dagligen och ALLA har lärt sig att åtminstone förstå dessa 3 språk.


 34. Snorkfröken skriver: 21 maj, 2013

  I gamla tider då prinser och prinsessor gifte med varandra flyttade prinsessan alltid utomlands. En prinsessa blev kvar i “det egna landet” bara om hon gifte sig med en vanlig adelsman eller förblev ogift. Och prinsen flyttade till blivande husturs land bara om hon var den blivande regenten (Victoria och Albert av Storbritannien).


 35. Lisa Lusth skriver: 21 maj, 2013

  #32 För att vi en ny successionsordning som gör samtliga ättlingar till Carl XVI Gustaf till tronföljare. Kungens systrar och deras ättlingar är födda under den gamla successionsordningen när enbart män kunde ärva tronen. Därför är Kungens syskonbarn och ingifta svågrar inte jämförbara med Kungens barn, barnbarn och svär- och svärdöttrar.


 36. Julia skriver: 21 maj, 2013

  # 23 LaPerla Håller med dig fullständigt i vad du skriver. Hela den här diskussionen har fullständigt urartat.


 37. christinavideotron.ca skriver: 21 maj, 2013

  Ursäkta, men måste säga att svenskarna är alldeles på 1800 talet med alla sina titlar. Who give a s…


 38. M skriver: 21 maj, 2013

  Tror dere ikke kongen gjør likt mellom sine barn? Tror dere virkelig ikke han bestemmer? Skulle vel tro at samme ordning som nå blir for prinsessen og hennes forlovede kommer til å bli for hennes bror og den han gifter seg med! De kan vel ikke gjøre forskjell på sine brarn slik, det vil jo bare se kunstig ut!
  Både i Norge og Danmark inngår barnene til prinsesse Märtha og prins Joacim inn i arverekkefølgen, og slik blir det vel for prinsessens barn selv om hun skulle velge å bo i USA. Det er vel lite som tyder på at de bosetter seg i Sverige etter bryllupet, nå som de bor sammen i New York.

  Det er vel uansett lite som tyder på at Sofia Hellqist kommer til å representere Sverige i stor grad da dere har Kronprinsessen og hennes familie sammen med kongeparet som representerer!


 39. PBoo skriver: 21 maj, 2013

  # 32 My

  När Kungens systrar föddes gällde gamla successionsordn. enbart män som avkommor kunde bli regenter (idag kan även kvinnor som är ättlingar till Kungen ärva tronen), därav kunde aldrig Kungens systrar stå i tronföljden. Därför, då Kungen var så oerhört liten när hans far dog, lovade P Bertil gamle Kungen (Kungens farfar) att inte gifta sig förrän Kungen tillträtt som Kung o gift sig. Enl gamla lagar blev män o kvinnor av med sina titlar om de gifta sig m s.k. ofrälse (denna regel gällde däremot ej regenten), därmed blev Kungens systrar av m titlarna, undantag P Birgitta gift m prins. Ny lag titlar kvar gifter m ofrälse. P Bertil, P Madeleine osv


 40. Moira skriver: 21 maj, 2013

  #16 Om Madeleine föder barn i USA får dom både Svenskt och Amerikanskt medborgarskap.


 41. Sus skriver: 21 maj, 2013

  Den Madeleine ligner mest er prinsessan Birgitta.
  # PBoo
  Pas nu på du ikke bliver overanstrengt !!!!


 42. allegra skriver: 21 maj, 2013

  Successionsordningen är svensk grundlag så att ändra på den tar mycket lång tid och det finns heller ingen opinion för att göra det. Och där finns ingen jämställdhet mellan könen.
  Madeleines barn kan inte komma ifråga för
  kunglig status. Däremot blir icke-kungliga Sofia vid giftermål dels prinsessa dels blir hennes barn med Carl Philip prinsar och prinsessor eftersom han är såväl man som prins. Och han lär inte förlora sin prinstitel på att gifta sig med vem han vill.
  Eftersom Sofia knappast är tappad bakom en vagn lär familjen inte förlora på hennes närvaro.


 43. Ingela skriver: 21 maj, 2013

  #20 Linnea givetvis ska Fr Hellquist respekteras som C-P fästmö den dagen de är förlovade eller hur? Än så länge är de bara sambos. Men jag skulle inte alls bli förvånad om de förlovade sig på C-P födelsedag.

  Men titta på lysningen vem var det som fick mest uppmärksamhet?


 44. Agge skriver: 21 maj, 2013

  Nr 2 Man deklarerar inte en förlovning! Eklatera heter det!
  Nr.29 En brudtärna är oftast en gammal väninna till bruden. En
  bestman är en gammal vän till brudgummen! Nu blir det ju ingen tärna. Bestman borde bli en kompis till Chris och INTE blivande
  svågern. F.ö. har det nog aldrig varit något fel på relationen mellan Sofia och P Madeleine utan skamligt nog påhittade artiklar i diverse
  kvällspress och Se & Hör samt Hänt Extra o allt vad de heter. Allt för att sälja..Önskar P Madeleine o Chris all tänkbar lycka !


 45. PBoo skriver: 21 maj, 2013

  # 41 Sus

  Om flera av kommentatorerna här läste och tog till sig information och kunskap från flera av oss här o sökte själva på nätet m.m., behövs informationen inte upprepas! Samtidigt är det ibland okej, beroende på om människor frågar trevligt och man ser att det är nya personer som frågar, men när det ibland (inte just under denna artikel) man känner igen och vet att det är samma personer och att de frågar inte för att de vill veta och lära utan för att de vill undergräva fakta o skapa insinuationer om successionsordningen, arv av titlar osv. (som artikeln!), då blir det tråkigt o tröttsamt. Om du förstått – läs inte! Spelad okunskap är oattraktivt, äkta okej!


 46. PBoo skriver: 21 maj, 2013

  # 42 allegra

  Du har fel! Både P Carl Philips och P Madeleines barn kommer att stå i tronföljden, utifrån vissa krav som måste uppfyllas. Sök på nätet och läs vad officiella dokument framhåller som finns på regeringens hemsida m.fl. ställen!

  PS. Detta har – som jag skrivit några gånger redan – diskuterats under andra artiklar och där hittar du både citat och länkar!


 47. H. Jensen skriver: 21 maj, 2013

  # 30 Ansan
  Synes det lyder, som en dårlig forklaring fra dronning Silvia, for hvorfor skulle kong Carl Gustaf være udenfor ?
  Forstår Kongen ikke tysk? Han har en tysk mamma og han må have haft det mindst 3-4 år i skolen, han har jo en studentereksamen.
  Desuden må hun have haft meget alene tid med børnene.


 48. TiaraTankar skriver: 21 maj, 2013

  Madeleines barn kommer att bli tronföljare och Sofia prinsessa genom sin man. Dock tror jag inte att de (barnen eller Sofia) kommer att adlas personligen med en egen, unik titel.

  Det brittiska kungahuset är bra jämförelsematerial, där Madeleines ställning, till stor del, är jämförbar med princessRoyal, Annes, ställning.
  Att Madeleine gifter sig med en utländsk medborgare kan väl knappast vara en anledning att avrycka henne den kungliga värdigheten. Vi lever väl inte på medeltiden. Ännu.


 49. Dorthe skriver: 21 maj, 2013

  #43 Ingela
  Haha !! Carl Philip HAVDE fødselsdag den 13. maj. Ikke så begavet skrevet… lol, lol.
  Ikke mest til lysningen, det er SD, som har valgt at bringe en del flere fotos, end andre gossipmagasiner, men Sofia og Carl Philip vil altid få opmærksomhed, de er et drømmepar ganske enkelt!


 50. My skriver: 21 maj, 2013

  Jag håller i alla fall tummarna för att kungen har ett uns vett kvar och ser till att Sofia inte blir prinsessa….


 51. Marguerithe skriver: 21 maj, 2013

  Kungaparet är rättvisa. Ingen av barnen kommer att fråntas de titlar de fötts till. Det är ett fint och mänskligt tänk. Kungen kommer att vara väldigt noga att inte göra om det hans farfar gjorde mot sina barn. Konvenansen var en annan på den tiden, gällde även i andra länder.
  Titlar förpliktigar dock och jag tror inte att Christopher O´Neill ville ha någon svensk titel. Madeleine kan ju representera ändå i Sverige.


 52. Agge skriver: 21 maj, 2013

  Deklarera förlovning gällde nr 31 och inget annat.
  Eklatera förlovning heter det alltså.


 53. Kiana skriver: 21 maj, 2013

  Jeg håper dette paret får et fint liv sammen. Jeg gleder meg til bryllupet 8.juni, og jeg håper vi fortsatt får se prinsessen etter bryllupet, og at hun ikke trekker seg tilbake og lever et så anonymt liv som mulig.


 54. Singoalla skriver: 21 maj, 2013

  En del tar varje chans att klämma in gliringar om Sofia oavsett vad inlägget handlar om från början. Det om något är väl att ge henne utrymme och uppmärksamhet? Ni motverkar ert syfte!
  Dessutom – allt tal om att kungahuset ska vara något att se upp till är totalt verklighetsfrämmande. Läs historia! Inga kungliga har varit särskilt moraliska! Tvärtom! Även i vår tid förekommer mycket som inte är rumsrent. Men konstigt vore det väl annars, kungliga är av kött och blod precis som vi andra. Och varför ska vi egentligen kräva mer av dem?


 55. emma_h skriver: 21 maj, 2013

  jämföra m margaretha r knappast relevant… då HON saknat arbetsplikt både före o efter bröllop för d sve hovet – hon var ingen tronföljare – alltså oavsett val av make, fri som fågeln att forma sitt liv efter eget behag dock m fördelen att kunna utnyttja fördelar att va släkt MED en sve kung i vardagen
  … Madde har skyldigheter o rättigheter som fastern aldrig varit i närvaro av


 56. emma_h skriver: 21 maj, 2013

  textcitat: “Precis som John Ambler får Chris nu inte titeln hertig utan är ”Herr” med svenska folket. ”

  …täänk vad märkligt…förklara isåfall
  1_Hur kan 1 make bli Hertig om frun ifråga EJ själv varit HERTIGINNA? =givetvis fullständigt omöjligt…
  2_Hur kan en “prinsessa” m.ä.r.k. v.ä.l Ej AV nån specifik region exvis Sve+Landskap utan “bara” Prinsessa_ihop m_Förnamn (rang-lös artighetstitel …istället för… Titeln man förlorat) typ Ms faster helt Utan HKHrang (efter FELgifte) HUR DÅ Kunna erbjuda sin o-kungliga make 1st Kunglig Titel förbehållet endast HKHare tillhörandes Khuset… särskilt då J.A.s fru är utanför K-Huset sen länge.
  HELT OMÖJLIGT! Bara HKHare erbjuds hertigdömen (portion av hela kungariket som Kungahuset representerar)


 57. emma_h skriver: 21 maj, 2013

  textcita: “…Hur vill Madeleine leva sitt liv? Hon är engagerad i Childhood i New York och trivs med det. Uppdragen i Sverige kommer sannolikt inte att dugga tätt…”
  Ms jobbvardag är utan media bredvid
  Childhood.F såsom 1 av de kungliga verksamheterna ÄR åxå 1 Kungligt j.o.b.b-UPPDRAG via Silvias Slottstat som Madde är anlitad av på i princip HELtid – såvida hon inte ska behöva kloona sig r det inte konstigt att 1dagsuppdrag förekommer mer sporadiskt – men M jobbar likväl även om kontorsjobb ej är lika synligt som om brorsan åker ut o klipper av ett sidenband eller applåderar svenskar lagandes mat emellan sina biltävlingar


 58. Gerd skriver: 21 maj, 2013

  Det var inte nuvarande Kungen som gav sina systrar hederstiteln utan Gustav VI Adolf när hans barnbarn gifte sig på -60 talet. Prinsessan Christina gifte sig däremot efter att gamla Kungen dött .


 59. Eva skriver: 21 maj, 2013

  Jag tror att M kommer att fly strålkastarljuset och den massmediala granskningen, och stanna i USA för gott…där kommer hon att få det bästa av två världar: obegränsat med pengar kombinerat med frihet och anonymitet. Vad mer kan hon önska sig? På så sätt blir hennes liv betydligt enklare än lillebrors; han kommer alltid att bli skärskådad, få sitt privatliv analyserat in i minsta detalj och sitt val av partner kritiserat. M slipper ifrån allt det där. Även om en och annan svensk journalist kommer att hänga utanför hennes port, kommer det inte alls att bli samma sak som om hon bott i Sverige…


 60. Eva skriver: 21 maj, 2013

  Jag menade förstås “storebror”…eftersom M gifter sig före CP, har jag börjat tänka på henne som storasyster..!


 61. emma_h skriver: 21 maj, 2013

  text-citat: Blir då Madeleine ”Fru O’Neill” eller kommer hon ha kvar sin kungliga titel? Frågorna är många.

  nä ÅsaB DET är en icke? som utreddes & besvarades redan vid förlovningen i intervjun m Riksmarsalken Svante (??) se hemsida
  Hennes titlar nu/sen har inget m Chris val att avstå HKHtitlar o dito rangbrist
  M är till skillnad fr sin make2B av kungligt blod med arvsrätt till CGs tron liksom andra Khus´via släktskap exvis QE2s (fast 1 bit bakåt)


 62. gunilla skriver: 21 maj, 2013

  Det finns ingenting sa snobbigt och ytligt som New York societeten.
  Men om Madeleines insatts ar allvarlig och hennes man inte vill vara en medlem av Eurotrash, kan de leva ett relativt privat och trevligt liv dar. Med manga besok i Sverige, England och Salzburg.
  I New York kan man vara sa anonym man vill.
  Svarare blir det nar man far barn. Det ar status att ga i vissa barn-tradgardar och foraldrarna vet vem som ar vem.
  Las “Nanny diaries” —


 63. Karin Nilsson skriver: 21 maj, 2013

  # 8 PBoo. Kungen var inte ” snäll och gav sina systrar hederstiteln prinsessa”, han var inte ens kung när de tre äldsta systrarna gifte sig. Det var hans farfar. Christina är den enda av systrarna som gifte sig efter att hennes bror blivit kung.
  F.ö. spelar det väl ingen roll på 2010 talet vilka titlar kungen delar ut och till vem. I den s.k. kungafamiljen är det ju ändå bara kungen som är “kunglig” längre. ( inte ens han om man tar i beaktande Bernadotternas anfader). Hela titelcirkusen är bara löjlig.


 64. emma_h skriver: 21 maj, 2013

  SussiÅ citat
  kommer Maddes barn att få titlar som Prins & Prinsessa? eftersom Chris inte är kunglig eller vill ha en kungklig titel?

  man blir prins prinsessa som ättling till CG vår Kung o Statschef har inget m en okunglig pappa att göra – barnen har trots allt en mamma som har kungligt blod


 65. Ann-Christine frisk berglund skriver: 21 maj, 2013

  Ingen av madelenes fastrar mer än Prinsessan Christina som syns då och då representera(förrestern vart var hon på lysningen? såg bara Maken prinsessan var inte med på fotot av familjerna).

  desere lever tilbakadraget på Koberg Birgitta lever sitt liv på Mallis och Margaretha i England. Så det vore väl inte så konstigt om Madde,gör detsamma.


 66. Brinck skriver: 21 maj, 2013

  Det går hurtigt med at få nye rubrikker ud på webben, man når knapt at “hænge med”! 😉
  Ja, Chris kan i hvert fald passe sit job og firmaer og Madeleine bliver hjemmegående Mrs. O’Neill i New York og på et eller andet tidspunkt også mor. Jeg har forlængst opgivet, at finde ud af, hvornår og hvordan man kan få titler i det svenske kongehus. Der virker noget tilfældigt. Man må ikke være selstændig næringsdrivende eller ansat i ledende stillinger, hvis man bliver hertug. Det kan jeg ikke få til at hænge sammen med, at Jonas B. ville bliver hertug i samme landsdele som Madeleine. Jeg kan ikke et sekund forestille mig at den unge, intelligente og ambitiøse JB ville opgive en karriere som advokat, for et liv med at klippe snorer og sidde til pynt ved Nobelfester.


 67. pia skriver: 21 maj, 2013

  29 “Sthlm” Det kan absolut vara som du säger. Det lär inte vara sista gången det blir diskussioner när Sofia H vill ha igenom något. Hon har redan visat att hon har “skinn på näsan” när det gäller.


 68. Sandra skriver: 21 maj, 2013

  #40 Det gäller även om barnen skulle födas i Sverige eftersom Chris är amerikansk medborgare. Men om barnen skall få ev titlar kan de bara vara svenska medborgare. Chris skall ju inte bli hertig eftersom han väljer att behålla sina medborgarskap.


 69. PBoo skriver: 22 maj, 2013

  Info om successionsordningen. Framgår det jag tidigare skrivit. Kanske dags att göra en seriös artikel utan insinuationer och äpple/päron-jämförelser mellan två helt olika successionsordningar osv! I nuvarande successionsordning framgår tydligt att ättlingar till vår Kung – barn, barnbarn osv. – ärver tronen oavsett kön o att går i första hand till äldsta, näst äldsta osv. Att kravet är att prinsar och prinsessor uppfostras som protestanter, att de ska bo/leva i riket (hur mycket de måste leva/vistas i riket står inte stipulerat). Sen har jag svårt att se behovet här från vissa att göra P Madeleines framtida barn “tronlösa” – republikaner förstår jag, m inte rojalister!

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Successionsordningen
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_tronf%C3%B6ljden
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_tron
  http://www.riksdagen.se/sv/Sa-funkar-riksdagen/Demokrati/Grundlagarna/Successionsordningen/
  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Successionsordning-18100926_sfs-1810-0926/
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Grundlag
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Regeringsformen
  http://www.kungahuset.se/monarkin/monarkinisverige.4.7c4768101a4e888378000268.html


 70. Lisa skriver: 22 maj, 2013

  Gissar att kommande barn föds i Sverige. Håller med om att hon borde bo i Sverige och få mer att göra här. Inte bara tjäna en organisation. Jfr engelska kungahuset t ex prinsessan Anne. Apanaget är det kungen som får som bekant.


 71. Hilde skriver: 22 maj, 2013

  PBoo
  Jeg forstår hva du mener. Men det er jo ikke merkelig at skribentene ikke har full koll på reglene når de som skriver artiklene heller ikke har det.
  Et annet eksempel er denne Johan T Lindwall på Expressen. Han skrev før helgen at Chris kunne kreve en prinstittel-og få det-om han hadde villet.
  Nei det kan han ikke fordi en inngiftet borgerlig mann aldri kan ha en høyere tittel enn sin fru.
  Synes man kan forvente at de som arbeider som hoffreportere bør ha kunnskap om reglene og informere sine lesere rett.


 72. Ingela skriver: 22 maj, 2013

  # 49 Dorthe.

  Jag vet att C-P flyller år den 13 maj och jag tror att de förlovade sig den dagen men kommer att eklarera förlovningen efter pM och C bröllop.

  Pga detta var Fr Hellqvist med på lysningen och även fotona på kungafamiljen.


 73. Eva skriver: 22 maj, 2013

  1. Jag tycker det är helt ok och bra om Madeleine och Chris lever i New York. Madeleine kan vara en ständigt närvarande del av kungafamiljen/representera Sverige i New York. Inte dåligt. 2. Att Sofia var med på lysningsbilden och deltar i andra sammankomster är ju mer än tydligt att det är klart med deras framtida giftermål. Men att detta sker utan förlovning bryter ju, som många sagt, mot all “praxis” i kungliga Europa och har aldrig skett tidigare i vårt kungahus heller. Varför? Ja, det kan man spekulera om.


 74. Eva skriver: 22 maj, 2013

  71#

  Johan T Lindwall må kalla sig hovreporter, men har ingen koll överhuvudtaget. Jag skäms över att erkänna att jag läst hans böcker om Victoria och Madeleine, och de innehåller sakfel som t o m jag som utomstående direkt upptäcker.


 75. camilla skriver: 22 maj, 2013

  # 72 Ingela: Der er sikkert ikke mange, der ikke tror, at den officielle forlovelse er lige om hjørnet. 😉 — Hvis man skulle sætte penge på hvornår, skal man nok kunne forudsige selve datoen, for overhovedet at få lidt af sin indsats tilbage.
  Nogen af os ser frem til den dag — andre ikke. Sofia er ikke den eneste, som ikke er “faldet i alles smag … det gælder jo stort set for alle kongelige – også efter forlovelse og bryllup. Der er INGEN, der kun får objektive og positive kommentarer og slet ikke her!


 76. Linnea skriver: 22 maj, 2013

  PBoo o Ingela.Tycker bara det är bra att kungen följer sitt valspråk . För Sverige i tiden. Att det moderniseras lite i gamla förlegade kungliga bruk.
  Carl Philip och Sofia har levt samman så länge att de numera ses som ett par på väg mot förlovning och giftermål. Vore inte Kungen och Drottningen vissa om paret som blivande äkta makar,hade aldrig Sofia bjudits in till prinsessan Madeleines lysning.


 77. Birgitta skriver: 22 maj, 2013

  Det är underbart att se detta Par: P.Madeleine med Chris O´Niell, ett par som båda har en mycket gedigen utbildning, Chris framstår som otroligt manlig ock trygg i sig själv.Detta Par har säkert mycket gemensamt, dels kan de mötas på det intellekuella planet, dels dela sportintresset gemensamt..Chris o Madde skulle behövas i vårt kungahus, då mycket saknas här under de sista åren. (Undataget K.P.Vicktoria ock P.Daniel) som är de enda förebildarna nu


 78. Agge skriver: 22 maj, 2013

  Nr 74 Eva Håller fullkomligt med dig ang. Johan T Lindwall, självutnämd hovexpert. Fattar inte att Expressen står ut med honom eller så är det just det som är vitsen. Han har inte många
  rätt och får en att rysa med sin okunskap och påhittade “sanningar.”


 79. Birgitta skriver: 22 maj, 2013

  #76 Linnea. Du skriver att citat: modernisera kungahuset. slut citat: Min uppfattning av moderniserg är inte att Sverige representeras av en ut-n-nodell.


 80. Linnea skriver: 22 maj, 2013

  79 Birgitta Kungen bjöd in sin blivande sonhustru inte någon felstavad titelatur som Du spottat fram!! Hon bjöds in som blivande
  familjemedlem. Att det är svårt för Dig och alla andra belackare har
  jag förstått.Men istället för att hota och kvintilera ert avståndstagande
  får ni antingen acceptera ” i tiden’ Eller så får ni väl sälla Er till
  republikanerna.Vi är många som kommer välkomna Prinsens fästmö.


 81. emma_h skriver: 22 maj, 2013

  korrigering: “blivande sonhustru” LINNEA är alltid en förlovad person
  har alltid varit så i HKHkretsar oavsett Kungahus

  Sofia är sammanboende FlickVän i dagsläget
  Innan det E k l a t e r a t s till Svenskarna är S inget annat enligt hovetikett
  apropå din orättvisa utskällning nyss mot medskribent

  Lagar,regler och traditioner inom må följas och respekteras
  För Sve I tiden-valspråket har inget med anarki beträffande Hovregler att göra, det sänker bara omvärldens uppfattning om vår Sve Khus – liksom du avslöjar din okunskap


 82. PBoo skriver: 22 maj, 2013

  Kungen gjorde valet att istället för att använda familjefotot med lysningsparet och deras respektive föräldrar o syskon, valde han att använda släktfotot med kusiner, sambo osv. som offiiciellt lysningsfoto! Att förändringar måste ske med tidens tand – javisst. Men att som Kungen – som själv alltid framhållit Kungahusets o monarkins roll som bevarande av trad., kontinuitet, att hålla på flertalet offficiella o inofficiella regler som en viktig del i tdetta – nu väljer frångå principer är både riskabelt o nonchalant. Kungahuset måste själva vara intresserade av sin roll, vad legitimerar annars? Oxå KP V frångick trad./kontin. v val dopnamn.


 83. emma_h skriver: 22 maj, 2013

  Bra & Insiktsfullt Skrivet av Camilla
  Citat: Sofia er ikke den eneste, som ikke er ”faldet i alles smag … det gælder jo stort set for alle kongelige – også efter forlovelse og bryllup. Der er INGEN, der kun får objektive og positive kommentarer og slet ikke her!
  Markanta Skillnaden är att Sofia är ENDA ingifta2B som tydligen “m-å-s-t-e” accepteras (enligt vissa) oavsett faktisk Bildningsnivå, kontroversiell Bakgrund så milsvida annorlunda än den CV+Bakgrund & Yrkeserfarenhet som övriga ingifta HKHkvinnor inom olika Kungahus av idag medförde in i sina respektive HKHroller till gagn för sitt nutida yrkesliv


 84. Linnea skriver: 22 maj, 2013

  Bästa predikanten Emma h ! må vi obildade få säga så här till Dig som vet allt.En gest kan betyda mer än tusen ord.ALDRIG! hade vår
  Kung låtit sin sons flickvän vara med på lysningsdagen för sin yngsta dotter om inte det varit förlovning i faggorna för Carl Philip o Sofia.

  Till syvende och sist är det alltid Kungen som har sista ordet när det gäller kungafamiljen. Även om Du nu gärna vill bestämma hur?det kommer att bli. Vi får väl se,vem som får rätt,tror aldrig vår kung tänkt
  ANARKI ordet.


 85. emma_h skriver: 22 maj, 2013

  Det var DU LINNEA som slog annan medskribent på fingrarna iom DITT TVÄRSÄKRA UTTALANDE till B

  citat: “Kungen bjöd in sin Blivande Sonhustru inte någon felstavad titelatur som Du spottat fram!!”

  minnet är kort ibland Linnea
  inte ens media har skrivit S som “Blivande Sonhustru” i artiklar om Maddes Lysning
  “nära förestående” har förlovningen varit de sista 4 åren – ta inte ut “glädjen” i förskott – prinsessa blir hon tids nog


 86. Birgitta skriver: 22 maj, 2013

  #80 Linnea. Billiga kommentarer går mej förbi………


 87. Linnea skriver: 22 maj, 2013

  Just det Emma h bjöd in sin blivande sonhustru!! Och jag gläder mig så mycket jag vill till kommande förlovningen.Den glädjen kan Du inte ta död på!Det jag…. anmärkte på B var…..att Sofia blev inbjuden som fästmö, inte som något annat.Vänligen, Läs på bättre!!!
  Hur media tolkar inbjudan är inte mina bekymmer.Jag tolkar på mitt sätt!


 88. Ingela skriver: 22 maj, 2013

  Många skriver här att C-P och flickvännen levt som sambo så länge nu osv. Men inte är väl 4 år länge eller? Det finns ju de som lever hela livet som sambo också!

  Tidningarna har pratat om förlovning och bröllop lika länge och vem vet om de får rätt denna gången.


 89. karen skriver: 22 maj, 2013

  Madeleine vill nog inte vara med längre som prinsessa med alla uppdrag som kan tänkas tillkomma-hon vill nog glassa i USA och är det rätt för henne så är det rätt för oss undersåtar-dra bara ner på apanaget därefter.
  Annars är nog Madeleine som klippt och skuren för att glamourisera kungahuset,men nu valde hon ett annat liv och att komma och gå efter eget behag blir nog svårt att göra utan kritik mot skattebetalarnas pengar.Som det är nu så jobbar nog inte hela den familjen ihjäl sig i onödan!


 90. Kicki skriver: 22 maj, 2013

  I am sure Madeleine loves her life in NYC, but she will visit Sweden frequently. Any future children will have dual citizenship even if she gives birth in Sweden since Chris is American. This is a great benefit for a person who can then come and go to the US without any visas, just passport. It will also be a benefit when those children want to go to school in America.
  Congratulations to Madeleine and Chris!!!


 91. nea skriver: 22 maj, 2013

  Emma_h, varför så fruktansvärt påstridig? Du verkar ha ha mycket svårt att acceptera att kungen är kung, och att han gör som han vill. Det är monarkin i ett nötskal. Har inte du som rojalist förstått det? Du kan gapa hur mycket du vill, utan att kunna ändra på något av vad som sker inom familjen B.


 92. emma_h skriver: 22 maj, 2013

  Linnea-citat “…ALDRIG! hade vår Kung låtit sin sons flickvän vara med på lysningsdagen för sin yngsta dotter om inte det varit förlovning i faggorna…”

  nädå… det går jättebra för CG – han såsom kung gör som han vill…hon är ju “sambo” m sonen + Inbjöds till Dopet ifjol som “vän till Es föräldrar” o fick sitta bland Vs vänner på kyrkobänksrad 19 i likhet m då likaledes oförlovade Chris

  till skillnad fr Dig utgår jag fr uppenbara dagsfärska fakta – “Blivande SonHustru” räknas S som först då Hovet via Media så aviserat dvs eklaterat och hon öppet bär en förlovningsring. “Fästmö” som Du nyss skrev betyder fr övrigt “förlovad kvinna”


 93. Ingela skriver: 23 maj, 2013

  #92 emma_h att du bara orkar! Beundrar dig för ditt tålamod och dina kunskaper.


 94. PBoo skriver: 23 maj, 2013

  # 89 karen

  Har du missat hela den tidigare diskussionen? Enl Hovet har det vid upprepande tillfällen poängterats att P Madeleine enbart erhåller apanage när hon representerar Sverige (alltså inte när hon arbetar vid Childhood). Så det blir ingen skillnad mot tidigare.


 95. PBoo skriver: 23 maj, 2013

  # 90 Kicki

  You’rr quite right! And according to swedish rules a child born not in Sweden by a mother who is a swedish citizen will become swedish, so P Madeleine can actually give birth in USA and the child will still have dual or triple citizenship (maybe british as well, but american authorities might not give permission to that – see one of the reason Chris had to turn down the duke-title, that he could not have a third citizenship as USA has other demands than Sweden for a citizenship).


 96. Evita Jansson skriver: 23 maj, 2013

  Emma h: Du skulle klara av sköta hovprotokollet galant. Det saknas tydligen någon som håller i rodret idag.


 97. Evita Jansson skriver: 23 maj, 2013

  Min kommentar ovan gäller även PBoo. Jag mycket imponerad av Emma-h´s och Pboo´s kunskaper.


 98. emma_h skriver: 23 maj, 2013

  tack Ingela_93!
  Följer dina inlägg m intresse åxå

  förresten se denna länk & läs noga så ser du hurdant kungabarnens kärestor behandlas olika av CG… och märk väl detta var då D var förlovad
  http://www.billedbladet.dk/kongelige/sverige/victorias-daniel-udelukket-fra-kongens-foedselsdag


 99. emma_h skriver: 23 maj, 2013

  tack Evita – du skriver bra du med


 100. emma_h skriver: 23 maj, 2013

  Pboo & Kicki

  the Jugoslavian Royal Family had their hotelroom at a top Hotel probably Claridges in London temporarily proclaimed Jugoslavian territory for the time of birth of their next Crown Prince – by support of British authorities & diplomatic connections… thus facing same dilemma as our princess might do if having premature birth still being in US in time for birth – however as long as 1 parent is of Swe origin it is entitled to Swe citizenship

  The diplomatic rules do not hinder a thrd citizenship in countries allowing two citizenships – Chris simply chose not to adopt a 3rd


 101. PBoo skriver: 23 maj, 2013

  # 97 Evita Jansson

  Tack!


 102. Evita Jansson skriver: 23 maj, 2013

  Jag tycker att det mycket synd att Mr O´Neill inte fick en hertigtitel och bli medlem i kungahuset. Hans bakgrund och meriter går inte av för hackor. Det finns ju ingen i kungahuset som kommer i närheten av hans CV. Hans släkt åtminstone på faderns sida visar på en mycket ambitiös och lyckosam släkt vars gener säkert gått i arv till Mr O´Neill.

  Mr O´Neill skulle vara en utmärkt tillgång för kungahuset med hans skolor och erfarenheter inom amerikanskt och brittiskt näringsliv och finansväsende. Varför skulle han inte kunna fortsätta att arbeta och ha flera medborgarskap? Prins William och Harry av England jobbar ju båda två? Emma h och Pboo kan säkert svara mig sakligt.


 103. Ansan skriver: 23 maj, 2013

  Evita Jansson,
  Tycker mycket om alla dina inlägg. Tack.


 104. Ingela skriver: 23 maj, 2013

  #98 emma_h tack för länken. Att Kungen var strängare och mer för hovprotokollet när det gällde Viktoria kan jag nog förstå. Hon var ju kronprinsessa och den första utav barnen som fick gifta sig.

  När det gäller de andra två så tycker jag att de kunde fått gifta sig innan Viktoria i stället för att få vänta så länge så att det tog slut mellan C-p och Emma och Jonas var ute och prasslade. Emma hade varit en perfekt prinsessa och hade kunnat stötta C-P på ett bra sätt. Frk Hellqvist vill bara ha och synas.

  Daniel är ju helt klanderfri på gränsen till tråkig tycker jag.


 105. emma_h skriver: 23 maj, 2013

  håller till fullo m dig Evita – bra sammanfattat

  JAG anser det borde va fullt möjligt eftersom hans svåger CarlP FÅR 1Inneha Titel – men framför allt SAMTIDIGT – 2: JobbaExtraknäcka som formgivare och ha inkomst därav, Bli sponsrad m gratis bil, tillåts arbeta åt pappa cg(ej kungen cg) i det 100% privata jordbruks&djuruppfödnings-verksamheten Stenhammar samt rejsa i STCC på arbetstid då bör även Chris kunna ha kakan o äta den dvs erkännas Titel men ges chans att försörja sig själv om han så önskar – men hovets sätt att tänka r ologiskt 2013 om man läser om Hovets juridiska policy-formulering


 106. Maryou skriver: 23 maj, 2013

  Lisa Lusth, vad ska en person ha uträttat för att få en titel? Dagens grevar är väl bara titelbärare och har inte gjort ett dyft som berättigar dom till deras titlar. Det känns väldigt urvattnat nu för tiden med en adlig titel.
  Linnea, tycker du att “för Sverige i tiden” betyder att vem som helst kan upphöjas till kunglighet oavsett förfluten och nutida verksamhet?


 107. Evita Jansson skriver: 23 maj, 2013

  Jag tycker att det är tragiskt att kungahuset inte tar till vara på Mr O´Neill. Han skulle förhöja kungahusets anseende med sina meriter. För meriter (CV) är långt mycket viktigare än utseende.


 108. PBoo skriver: 23 maj, 2013

  # 102 Evita Jansson

  Det blir “rörigt” när det gäller vilka regler som gäller då de på regeringens sida skriver “dubbla” medan på migrationsverkets skriver de “dubbla” o “flerfaldigt”, MEN samtidigt framhåller sakkunniga o handläggare vid organisationerna att det inte är stipulerat från svenskt håll hur många medborgarskap man får ha (trots de använder ordet “dubbla”=2!), medan andra länder kan ha stipulerat hur många de tillåter. På wikipedia (som alltid ska uppge källa) skriver man om USA med orden “multiple” o “dual” – så även här blir det “rörigt”! Har ej fått reda på om i USA dual/dubbla/två el som i Sv multipla gäller, om de “sammanblandar” orden som i Sv.


 109. PBoo skriver: 23 maj, 2013

  # 102 Evita Jansson

  Forts. min förra #. Bara för att Sverige tillåter hur många medborgarskap som helst, innebär det alltså inte att andra länder är lika frikostiga. I länkarna nedan använder man alltså såväl ordet “multiple” som “dual”, vilket inte gör det tydligt om USA som i Sverige använder begreppet “dual”/”dubbelt” men menar fler (på 1 ställe står “dual”=resa m 2 pass, dual=2!, el om USA som Sverige tillåter hur många medborgarskap som helst (multiple). Tror inte bara handlar om medborgarskap (om nu USA tillåter trippla, Chris medborgare i Storbr. o USA) utan om hans företag o verksamhet. Håller med dig! Chris stor tillgång när med P Madeleine vid repr.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Multiple_citizenship
  http://en.wikipedia.org/wiki/Citizenship_in_the_United_States


 110. Kerstin Bergström skriver: 24 maj, 2013

  #29 Stlm Varför SH inte var med på möhippan berodde nog på att hon hade en gala i Borås för PPF.Alltså hon arbetade den helgen.
  #42 Ingela de som drog mest uppmärksamhet var väl de i hattarna.Faruks hatten och den upp-och nervända blomkrukan.
  #72 Ingela Roligt att du har tänkt lite.
  Nu råkar jag bo i hertigdömet som det pratas om.2ggr på 30 år har hon varit officiellt här.Cris kan aldrig bli hertig.1.Katolik och han tänker inte byta tro.”2. Tänker inte ge upp sitt arbete.
  #77 Birgitta Sportintresse? Vem som röker mest,eller?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar