Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hur blir Monaco-tvillingarnas uppväxt?

08 jan, 2015, 12:21 
Annons
albert-charlene-ste

Hur kommer egentligen livet att bli för furst Albert och furstinnan Charlenes tvillingar?

Den här furstliga duon har verkligen förmånen att födas på rätt ställe. De får växa upp i ett palats vid Rivieran i ett av världens rikaste länder med det azurblå Medelhavet i blickfånget.

familjen-monaco

De kommer att tas om hand av två barnsköterskor och naturligtvis av två kärleksfulla föräldrar, som länge sett fram emot att få barn.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
albert-charlene-ao

Pappan, furst Albert, är inte längre purung och har sansat sig från de värsta partyåren. Han kommer att bli en lugn och trygg familjefar. Mamman, Charlene, är yngre och kommer att leka med sina barn. Båda föräldrarna är sportfantaster.

charlene-hovet

Charlene har deltagit i OS-laget i simning. Albert har Olympiska meriter i rodel. Säkert kommer barnen att få pröva på många sorters sportaktiviteter redan från mycket tidig ålder.

Annons
baby-1

Födda i skatteparadiset Monaco finns det inget som sätter stopp för furstebarnens möjligheter rent materiellt.

Men totalt bortskämda blir det inte om deras mor får bestämma! Charlene är uppvuxen i en vanlig, icke-kunglig familj. Med all sannolikhet ser hon till att hennes små älsklingar får en så normal uppväxt som möjligt inom de ramar som finns.

baby-1

Hon talar hellre engelska än franska, så barnen blir nog tvåspråkiga precis som furst Albert. Han växlar ju galant mellan engelska och franska.

Annons
Grace-Kelly-1

Barnens bortgångna farmor, furstinnan Grace, kom från USA, så de kommer att ha släkt där liksom i Charlenes hemland Sydafrika. Vem vet, kanske lär de sig även tyska, som deras kusin prinsessan Alexandra av Hannover talar.

albert-charlene-ste

Internationell tillvaro

Tvillingarna föds in i en riktigt internationell familj. Carolines son Pierre ska snart gifta sig med sin italienska flickvän Beatrice Borromeo och Andrea Casiraghi är gift med sydamerikanska Tatiana.

Annons
pierre-casiraghi-beatrice-s

Det blir fullrulle kring julgranen med många släktingar som talar andra språk än franska.

Monaco National Day

Prins Jacques är tronföljare och kommer naturligtvis att få en något annorlunda uppväxt än tvillingsystern Gabriella som får större frihet. Broderns bana är bestämd från födseln.

Annons
albert-charlene-slottet

Tvillingarna behöver aldrig känna sig ensamma. De har alltid en lekkamrat på slottet. Där kan de tillsammans utforska alla vinklar och vrår och busa runt med slottspersonalen.

albert-charlene-4-ibl

Men ganska snart kommer de att få börja delta i olika ceremonier som furstefamiljen har på schemat. Då gäller det att stå stilla långa stunder och lyssna på, i deras tycke, oändliga tal.

Annons
Dutch royal couple visit Japan

Men än så länge är Monacos tvillingar mycket små. De kan bida sin tid. Fortare än någon kan förstå är framtiden här och det furstliga livet ett faktum. En gyllene bur – eller en glamourös tillvaro med lyx och flärd.

palatset

Det gäller att lära sig hur man kan leva i ett lilleputtrike på Rivieran, i ett palats på en klippa, utan att förlora för mycket frihet. Det är en konst som tvillingarna har att lista ut koden till…

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella, IBL, All Over Press

 

 

 

 

 

Annons