Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Huvudvittnet talar ut efter filmen på Kate – möttes vid bröddisken

20 mar, 2024, 13:30 
Louise Wibergh Lenti
Nu berättar huvudvittnet om hur det var när han såg prins William och Kate Middleton i helgen.
Annons
5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebildBrand logo
5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebild

Teorierna har haglat kring prinsessan Kate de senaste veckorna och hon har varit en stor snackis världen över.

Även om det brittiska hovet varit tydliga med att Kate mår bra och rehabiliterar sig hemma i lugnan ro efter sin bukoperation har många spekulerat kring hennes hälsa.

Till skillnad från kung Charles som glatt vinkat till pressen efter sitt sjukdomsbesked har Kate lyst med sin frånvaro vilket väckt misstankar. När den omtalade morsdagsbilden sedan visade sig vara manipulerad spreds konspirationsteorierna som en löpeld.

Var är Kate och hur mår hon egentligen?

Syntes på film vid gårdsbutik

Under måndagen dök det sedan plötsligt upp ett filmklipp från helgen där Kate och William gick ut från en gårdsbutik i Windsor. Äntligen ett ordentligt livstecken!

Prins William, Kate Middleton, mars 2024
Stillbilder från filmen. En avslappnad och glad Kate i träningskläder tillsammans med William.TT

På filmen bär Kate och William kassar med varor som de handlat. De ser avslappnade och glada ut. Och där var mysteriet om Kate löst!

Annons

...eller?

Nej. Efter filmen finns det flera som ställer sig skeptiska, bland annat Svensk Dams chefsredaktör Johan T Lindwall. Han menar att det vi ser på filmen inte är William och Kate utan lookalikes, speciellt med tanke på avsaknaden av livvakter.

– Det känns väldigt, väldigt udda. Kolla närmare på filmen. Man ser hur en okänd man får passera förbi paret obemärkt. Hur kan livvakterna veta att den personen inte utgör en säkerhetsrisk? Nä du, min gamla reporternäsa ger utslag när jag ser detta, det ska du veta, säger Johan T.

Huvudvittnet beskriver Kates beteende

Det finns fler som menar att filmen från gårdsbutiken är iscensatt då den dyker upp lite väl lägligt mitt i alla spekulationer kring Kate.

Annons

Som en motvikt till detta har nu huvudvittnet – självaste fotografen bakom den omtalade filmen – valt att tala ut till The Sun. Där berättar privatpersonen Nelson Silva, 40, om hur det gick till när han såg William och Kate med sina egna ögon.

"Jag märkte att ett par valde bröd och kvinnan vände på ansiktet och jag kände att jag hade sett det ansiktet förut. Det var bekant. Jag kände igen det från någonstans." berättar Silva.

Tätt därefter vände William på huvudet och Silva tänkte "Vänta lite, jag känner definitivt igen den där personen!".

The Windsor Farm Shop
Inne på den här gårdsbutiken i Windsor sågs William och Kate i helgen.RIGI / BACKGRID UK / TT

Enligt Silva var paret superavslappnade och hade en "uppenbar kemi". Det märktes dock att Kate och William ville vara snabba med sitt ärende då de handlade fort och snabbt försvann från platsen.

"Kate såg glad och avslappnad ut. De såg glada ut bara för att kunna gå till en butik och mingla. Kate såg lättad ut, som om det var en succé att gå till en butik. Det kändes naturligt." säger Silva.

Foto: TT

Annons