Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

I dag auktioneras den unika tiaran ut

13 maj, 2014, 09:34 
Annons
Ruth-rosenborg

Exklusiva Rosenborg Kokoshnik-tiaran är ute till försäljning igen.

Det exklusiva klusidiademet är mycket fint, men inte helt lättsålt. Det var inte länge så sedan Rosenborg Kokoshnik-tiaran var till salu på Bukowskis, bara för två år sedan faktiskt (2012). Smycket såldes inte, så nu vill ägarna göra ett nytt försök. I dag är den åter ute till försäljning på Sotheby’s auktionshus i Geneve. Rosenborg Kokoshnik-tiaran är tillverkad av granat, diamater och pärlor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Den som senast bar diademet var grevinnan Ruth af Rosenborg, som dog 2010. Ni ser henne på bilden är ovan. Familjen härstammar från prins Axel av Danmark (ett av kung Christian IX:s barnbarn) och prinsessan Margaretha av Sverige (syster till kronprinsessan Märtha av Norge och drottning Astrid av Belgien).

Rosenborg-tiara

I dag ska den gå under klubban och priset har dramatiskt gått ned från $200,000 till $62,143 – $101,688. Någon kan göra ett riktigt kap!

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

 

 

Annons