Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

I dag börjar Estelle Manillaskolan – se bilden!

19 aug, 2019, 13:19 
Margareta
Året i förskoleklass flög förbi. Nu börjar Estelle ettan och skolan är på gång på riktigt!
Annons

Manillaskolan har öppnat sina tunga portar för läsåret, och även fortsättningsvis har de en kunglig elev. När prinsessan Estelle började förskoleklass för nästan på pricken ett år sedan var den en turbulent tid för skolan. De granskades av Skolinspektionen och mörka rubriker täckte löpsedlarna.

Men samtidigt startade Estelle, lycklig och stolt, sin allra första skoldag. Pressen var inbjuden till den första dagen, för att därefter ge den framtida monarken samma privatliv som alla småttingar behöver för att i lugn och ro kunna ta sig an den nervositet som kommer i och med en skolstart.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nu, ett år senare, drar det igång på riktigt. Ettan innebär riktiga mattelektioner, svenskalektioner och någon läxa här och där. Och Idrottslektioner – vilket borde passa den aktiva prinsessan perfekt. Estelles stora första dag har hovet dessutom valt att föreviga. I samband med att hon for iväg togs en bild på henne, av självaste kronprinsessan Victoria! Och vilken bild! Vi ser en glad och förväntansfull, som blivit förvånandsvärt blond, faktiskt lite som prinsessan Madeleines vackra svall snarare än Victorias mörka hår.

Estelle på Manillaskolan

Det var den 21 augusti 2018 som prinsessan Estelle började på Campus Manilla. På dagen 34 år efter att mamma Victoria gjorde sin första skoldag. Estelle kände redan flera barn i sin klass och började genast leka så fort hon träffade klassen.

Både Victoria och Daniel var på plats under Estelles första skoldag på Manillaskolan, år 2018.
Både Victoria och Daniel var på plats under Estelles första skoldag på Manillaskolan, år 2018.

Hennes första sommarlov startade i juni, samma dag som Polarprisgalan! Och efter det verkar familjen haft det fantastiskt härligt. En enskild sommar på Solliden har varvats med bland annat en konsert i Göteborg, där lillsessans favoritband Metallica stod på scen! Familjen har även varit på Tjörn och diverse andra semestermål i Sverige. Hur mysigt som helst!

Foto TT, Kungahusets Instagram

Annons