Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

I dag fyller svenskättade prins Richard 80 år!

29 okt, 2014, 10:55 
Annons
Richard

Hur kommer prinsessan Benediktes make att fira den stora dagen? Vi vet…

Ja, må han leva! I dag är det exakt 80 år sedan prins Richard Sayn-Wittgenstein-Berleburg, prinsessan Benedikte av Danmarks äkta man, föddes.

Prince-of-Sayn-Wittgenstein-Berleburg

Prins Richard gick som gosse i skola i den sörmländska idyllen Björnlunda vid Elghammars slott, där hans svenska mamma Margaretha Fouché d’Otrante föddes. Hon var bästa väninna med Drottning Ingrid (prinsessan Benediktes mor).

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Richard

Prinsens 80-årsdag är inte den enda stora födelsedagen i det danska kungahuset i år. Den 29 april i år fyllde Benedikte nämligen 70, vilket firades med pompa och ståt.

richard
benedikte
Annons

Prins Richards födelsedag blir dock mer nedtonad. Han kommer att fira den tillsammans med den närmaste familjen, stilla och lugnt. De senaste åren har varit ganska tuffa för Richard, eftersom han drabbats av både hudcancer och cancer i ljumsken. Prinsen har dock, som tur är, tillfrisknat.

Storslagen fest

Prinsessan Benedikte och Richard har varit gifta sedan den 3 februari 1968. De gifte sig i Fredensborgs Slottskyrka efter 11 månader som förlovade. Den efterföljande festen var storslagen, den ägde rum i vackra Kuppelsalen och gästerna kalasade på både ostron, hummersoppa och vildsvin.

Lugnt firande

Firandet denna dag, prinsens födelsedag, blir, som sagt, lugnare och mer återhållsamt. Svensk Damtidning gratulerar prinsen å det varmaste.

Av Johanna Lejon

Foto: IBL

Annons