I kungafamiljens hörlurar - musiken som prinsessorna lyssnar på privat

I kungafamiljens hörlurar - musiken som prinsessorna lyssnar på privat
NU GRATIS

Vad har Victoria och Daniel 
i hörlurarna när de joggar? Och vilka låtar snurrar i bakgrunden när det är söndagsbrunch hemma hos Madeleine och Chris? 
Ja, visst är du också nyfiken 
på kungafamiljens privata 
musiksmak!

Av: Helena Wiklund Foto: IBL, Stella pictures, Instagram

Klassisk gitarrmusik i kungens Ferrari. Kent i prins Daniels Iphone. Och så Star Wars-musiken på Victorias 40-årsfest. Kungafamiljen brukar ju ligga lite lågt med sin privata musiksmak, men vi kan avslöja vad de gillar!

Läs också: Se nya bilden på Estelle – gör rocktecken på Kiss-konsert

Estelle är till exempel ett fan av hårdrocksbandet Kiss. Hon har till och med följa med mamma och pappa på Kiss-konserten på Tele2 Arena och sedan gå backstage och träffa bandet …

Victoria, Daniel och Estelle (!) tillsammans med hårdrocksikonerna Kiss efter konserten i Stockholm i maj förra året.

Estelle sken som en liten sol och fick alla att tappa hakan när hon gjorde hårdrockstecknet framför fotografen. Hon var till och med sminkad som gitarristen Paul Stanley. Det var faktiskt lika oväntat som att kungen spelade luftgitarr till Daft Punk på sin privata 70-årsfest förra våren…

Läs också: Kungaparet och Sofia på musikfestival

Annars gillar han Pink Floyd och allra mest skivan Wish You Were Here från 1975. Men kungen är faktiskt lika hemma på modern musik och dansade krigsdans till Avicii efter Carl Philips och Sofias bröllop.

Klassisk gitarrmusik är en annan favorit som han enligt uppgift gärna lyssnar på i bilen.

Fast inget slår Lars-Erik Larssons Förklädd Gud. Kungen har den i massor av inspelningar och missar aldrig en uppsättning (inte ens när han hade diskbråck förra hösten).

Läs också: Kungen har snart suttit längst på tronen – då slår han rekordet!

Efter kungen är det Chris som är den mest musikintresserade i kungafamiljen. Han är känd i kompisgänget för sin coola musiksmak och på hans privata Spotify-listor hittar man en skön mix av rockmusik, R&B och klassiska hits.

Drottning Silvia kan vara Tomas Ledins största fan!

Estelle gillar hårdrock!

Hemma hos Victoria och Daniel på Haga slott är det som i de flesta barn familjer – Estelle skuttar runt till de vanliga dagishittarna. Och på Victorias 40-årsfest ekade Star Wars-musiken ut över halva Solna. Men framför allt dyrkar prins Daniel Kent. Deppigt nog var han och Victoria på jobbresa i Italien när bandet hade sina avskedskonserter i Stockholm.

Läs också: 14 oförglömliga kärleksbilder på Victoria och Daniel

Sofia har ett långt festivalförflutet och för några år sedan dök det upp en tonårsbild på henne från Hultsfred, där The Ark-sångaren Ola Salo hade skrivit sin autograf rakt över hennes mage. På armen hade hon Håkan Hellströms signatur.

I Madeleines iPhone-lurar? Kanske countrydrottningen Dolly Parton.

Annars har hon och Carl Philip en särskild relation till Danny och Molly, och till Avicii som sagt. Det var ju han som stod för musiken på deras bröllopsfest. Drottning Silvia dansade loss så att de Leuchtenbergska safirerna gungade!

Läs också: Prins Carl Philip i ny intervju om tuffa skoltiden

Fast drottningens absoluta favoritartist alla kategorier är ändå Tomas Ledin. Han sjöng för henne när hon fyllde 70, och hon och kungen var även på premiären av hans show på Cirkus. Och håll utkik nästa gång du går på musikal i Stockholm. Det händer oftare än du tror att drottningen och hennes väninnor dyker upp i nöjesvimlet helt privat!

3 kungliga kärlekslåtar: 

  • Victoria & Daniel:Kents Utan dina andetag.
  •  Madeleine & Chris: George Michaels The First Time Ever I Saw Your Face.
  •  Carl Philip & Sofia: Coldplays Fix you

Läs också: Chris O´Neills privata kärlekslåtar