I morgon börjar bröllopsfesten...

Idag firade prinsessan Madeleine och Chris O’Neill sin första svenska nationaldag tillsammans i Stockholm. I morgon börjar bröllopsfestligheterna…

Som ni säkert redan sett i tv så var Chris O’Neill med under nationaldagsfirandet på Skansen. Han fick sitta tillsammans med sin blivande maka och kungaparet i kortegen som åkte genom stan. I en annan vagn satt kronprinsessparet och prins Carl Philip.

Chris fick chansen att vinka till folket.

På Skansen höll kung Carl Gustaf ett känslofyllt tal till sin dotter och hennes fästman Chris som såg mycket förälskade ut:

– Sommaren kan också vara förälskelsens tid, en tid då man kanske finner kärleken. Det är också då många väljer att gifta sig. En av dessa är i år vår yngsta dotter, Prinsessan Madeleine, som om bara två dagar gifter sig med sin fästman Christopher O’Neill. Att se Dig, vår dotter gifta sig, fyller oss med både glädje och minnen. Glädje över att du funnit kärleken och någon att bygga din framtid med. Minnen över allt vi fått uppleva med dig, från din första blick och ditt första skratt — till den du är i dag.

I morgon startar bröllopsfesten på riktigt, med den stora festen på Grand Hotel. Sedan väntar vigsel på lördag.

Se bildspelet med prinsessan Estelle här>>

Läs mer på hovets hemsida – där kan ni också läsa hela kungens tal››

Följ festligheterna här på svenskdam.se

Av Agneta Nisbeth/Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures