Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

I morgon får vi veta - här är hetaste namntipsen

02 mar, 2016, 23:55 
AvJohanna Lejon
Blir det en liten Carl Johan Oscar Olof? Mycket talar nämligen för att Sveriges nyfödde prins får just de namnen.
Annons
Victoria-453

Inte heller den här gången hade Victoria och Daniel valt att ta reda på könet i förväg och de hade därför förberett både flick- och pojknamn.

Namnet Carl Johan var aktuellt redan när Victoria och Daniel väntade Estelle, det berättade Victoria själv för sin gammelfarbror Carl Johan Bernadotte, några månader före hans bortgång 2012.

Dessutom blev Daniel faktiskt lite ställd när han fick frågan om de namnen på presskonferensen på Karolinska sjukhuset!

Oscar ligger också bra till, det är ett klassiskt kungligt namn i ätten Bernadotte och Olof – ja, det är ju efter pappa Daniel förstås, både han och hans pappa Olle bär det namnet.

Annons

Morfar kungen ska sannolikt också ha ett ord med i laget, den lille prinsen är ju nummer tre i tronföljden efter mamma Victoria och storasyster Estelle.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
CarlJohanBernadotte

Carl Johan Bernadotte.

Foto: Stella Pictures/IBL/AOP

Annons