I dag jobbar drottning Margrethe igen!

I dag jobbar drottning Margrethe igen!
Det har varit en tuff period för änkan drottning Margrethe, men nu väntar nya uppdrag.
Annons

Nu på söndag den 11 mars kommer vi åter att få se drottning Margrethe på ett nytt uppdrag. Då ska hon tillsammans med kronprins Frederik och kronprinsessan Mary delta i en middag med representanter från det danska flygvapnet och försvaret. Vi har ju inte sett drottning Margrethe sedan begravningen av prins Henrik den 20 februari.

Annons

Kronprins Frederik har varit regent mellan den 26 februari-11 mars – det vill säga den tid som drottningen varit på sin årliga vintersemester. Men nu är det alltså dags igen för drottningen att börja arbeta igen. Hon är ju mycket plikttrogen och det är knappast troligt att hon kommer abdikera än på ett tag. Däremot blir det säkert så att både kronprinsparet, prinsessan Benedike och prim Joachim och prinsessan Marie kommer att jobba allt mer för att avlasta Margrethe.

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “I dag jobbar drottning Margrethe igen!”

 1. CarinHaweeh skriver: 11 mars, 2018

  Hoppas att hon fått vila sig och i gott sällskap. Nu tycker hon säkert att det är skönt att komma tillbaka.Känner sig buren av hela Danmarks befolkning,som verkligen älskar sin Drottning!


 2. Birthe Vejrum skriver: 11 mars, 2018

  Det er en såkaldt “Hæderstegnsmiddag” for officerer, der har tjenestegjort i Forsvaret og Flyvevåbnet i 25 år.
  Frederik IX indstiftede 1959 Flyvevåbnets og Forsvarets hæderstegn som en parallel til Søværnets samme, der blev indstiftet i 1801 af Chr. VII.
  Hædersmiddagen for Forsvaret og Flyvevåbnet afholdes altid d. 11. marts = Frederik IXs fødselsdag


 3. Elisabeth skriver: 11 mars, 2018

  Som för alla andra som förlorar en anhörig så går livet vidare. Drottningen har en stor familj så hon har ett bra stöd och sällskap. Hade varit värre om hon varit ensam.


 4. Obs skriver: 11 mars, 2018

  Framöver blir det nog Margrethe och tronföljaren som representerar tillsammans med Joachim. Margrethe förbereder sig nog för att avsluta sin drottningroll.


 5. ananas skriver: 11 mars, 2018

  Prim Joachim???


 6. Anne Sofie skriver: 12 mars, 2018

  Dronningen havde ellers erklæret en måneds hofsorg efter prins Henriks død, men ikke meget har været holdt efter traditioner og protokollen i forbindelse med hans død.
  Jeg synes, det er blevet svært at forstå, hvad der sker i kongehuset! Intet er mere som det plejer at være, plejer er også afgået ved døden.
  Måske er det faktisk allerede Mary og Frederik, der regerer ?


 7. Monarkist skriver: 12 mars, 2018

  Om M ska representera tillsammans med någon, blir det väl ändå med Frederik och Mary?!? Så har hon ju gjort förut och börjar med att göra nu.


  1. Birthe Vejrum skriver: 12 mars, 2018

   Mary og Frederik var med il den fine middag på Fredensborg.
   Du kan se en film på deres Facebook, kongehuset.dk


 8. Asta skriver: 12 mars, 2018

  slipper prinsessa Elisabeth att avlasta Daisy?


 9. Obs skriver: 15 mars, 2018

  Undrar hur Margrethe egentligen mår. Såg bilder från middagen där hon ler mest hela tiden. Jag tycker det ser märkligt ut.


Annons

Laddar