Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ikoniska bilderna på Diana – nu gör Harry samma sak

29 sep, 2019, 10:00 
AvEmma Sanderberg
Prins Harry fortsätter gå i mamma Dianas fotspår, bokstavligt talat. Precis som Diana, tog prins Harry på sig skyddsvästen och gick igenom ett minfält i Afrika.
Annons

För 22 år sedan tog Diana på sig skyddsvästen och gick genom ett minfält. Handlingen fick ett otroligt stort genomslag och påverkade i längden makthavarna till att förbjuda minor för gott.

Diana
Prinsessan Diana gick genom ett minfält i januari 1997.

Prins Harry har mamma Diana i tankarna var han än går. Nu när han själv blivit pappa, har han nog tänkt extra mycket på sin saknade mor. Han och Meghan har gjort flera blinkningar till Diana genom åren, både i val av kläder och smycken.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins Harry
Prins Harry går genom ett minfält, 22 år efter mamma Diana gjorde samma sak.

När de nu besöker Afrika, som Diana hade ett starkt band till, väljer Harry att ta det ett steg längre och göra exakt det som Diana gjorde för 22 år sedan. Mäktiga bilder!

Harrys beskriver sina känslor på Instagram

Harry förklarar själv känslorna han kände när han gick vid minfältet på Instagram:

“Hertigen känner sig ödmjuk för att besöka en plats och ett samhälle som var så speciellt för hans mor och att få uppmärksamma hennes outtröttliga uppdrag som förespråkare för alla de som hon kände behövde hennes röst mest, även om frågan i sig inte var särskilt populär”.

Foto: TT

Annons