Ilska efter Meghans nya kontroversiella beslut om Archie

Ilska efter Meghans nya kontroversiella beslut om Archie
Harry och Meghan väljer att lämna sonen Archie hemma när de ska resa till Storbritannien. Beslutet väcker ilska och besvikelse.
Annons
Kanada har varit välkomnande värdar för prins Harry och Meghan Markle – men i förra veckan fick de nog. Då beslutade säkerhetsminister Bill Blair att Harry och Meghan inte längre kommer att få sina livvakter och andra säkerhetsåtgärder bekostade av den kanadensiska staten.
Annons

“Våra bidrag kommer att upphöra de kommande veckorna, i samband med att deras status ändras”, skrev den kanadensiska regeringen i ett uttalande.

Beslutet om Archie kostar pengar

Harry och Meghan visar stolta upp Archie.
Harry och Meghan visar stolta upp Archie.

Nu har säkerhetskostnaderna för Harry och Meghan ännu en gång väckt starka känslor. Paret kommer strax att återvända till Storbritannien för sina sista kungliga uppdrag någonsin. De ska bland annat närvara vid den traditionsenliga Mountbatten Festival of Music på Royal Albert Hall.

Annons

Men de lämnar Archie hemma, rapporterar flera brittiska medier. Han blir kvar i Vancouver, passad av sina nannys, medan mamma och pappa är i England. The Sun skriver att beslutet, som innebär att delar av monarkins säkerhetsstyrka måste bli kvar i Kanada för att försvara den lille prinsen, kostar skattebetalarna ytterligare en halv miljon kronor.

“Gått till attack mot Meghan och Harry”

Daily Express har bevakat den brittiska massans reaktioner på nyheten – och tydligen är folket rasande!

“Många har gått till attack mot paret och krävt att monarkin ska läggas ned”, skriver Daily Express. 

Annons

Men beslutet kommer också med ett känslomässigt pris. The Times skriver att drottning Elizabeth kommer att bli mäkta besviken, eftersom hon sett fram emot att träffa sitt barnbarnsbarn. Senaste gången Elizabeth träffade Archie var i maj 2019, för hon missade tyvärr hans dop två månader senare.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Ilska efter Meghans nya kontroversiella beslut om Archie”

 1. Anna skriver: 2 mars, 2020

  Detta blir bara värre o värre om det är sant!!


 2. Inabeaglepack.dk skriver: 2 mars, 2020

  Ja hun forstår at skabe drama hende Meghan


 3. Ann Nylén skriver: 2 mars, 2020

  Det är ju tydligen inte första gången som Prinsessan lämnar sonen när hon och maken reser. Hon gör som en del kungligheter gjorde förr när de hade mycket unga barn. Sorgligt.


  1. josefin skriver: 3 mars, 2020

   Archie boy lämnas hos sina nannies. Detta hos en familj som pàstod sig inte planera att ha nanny, och i en familj som ska ha möjlighet att “leva ett vanligt familjeliv”. Undrar hur mànga som lämnar ett litet barn med nanny i en vecka nuförtiden.
   Skillnaden mot Madeleine är ju att hon lämnar barnen med deras far, medan i fallet med Harry o Meghan ar bägge föräldrarna borta.


  2. Birthe Vejrum skriver: 3 mars, 2020

   Det gjorde Mary og Frederik f.eks. 🙂
   Børnene skulle LÆRE, at mor og far fra tid til anden ville være borte i kortere eller længere tid – det er et must i den job – profil kongehuset har.
   Harry og Meghan har ÈN nanny, det samme som Kate og William.


  3. josefin skriver: 4 mars, 2020

   Birthe, menar Du mao att Archies nanny (av vilka Du säger det finns 1) arbetar 24h/dag under den vecka föräldrarna är borta. verkar inte riktigt troligt.


  4. Birthe Vejrum skriver: 4 mars, 2020

   Kære Josefin – som det tydeligt fremgår af andre artikler, så er én af Meghans veninder der også.
   Ganske som Kates mor rykker ind i Kensington Palace når hun behøves.


 4. HMA skriver: 2 mars, 2020

  Som sagt, det tyder på att hon inte verkar ha någon respekt eller förståelse för familjerelationer och hur viktigt och glädjande det är för släkten att få träffa sin lilla nykomling.
  Eller också struntar hon i det!
  ( Man vill inte döma någon som narcissist men nog börjar man fundera mer och mer.. ?? )
  Väldigt tråkig utveckling i alla fall..


  1. Bea skriver: 3 mars, 2020

   HMA, och själv verkar du vara dåligt upplyst om vad som händer i världen just nu och har inte respekt för läget. Kom ut ur dimman och läs på. En baby är dessutom ingen maskot man släpar runt och visar upp i olika sammanhang.

   Att sedan kalla och sätta amatörpsykolog diagnosen narcissist på okända människor du endast läser i media om är ju rent löjeväckande.


  2. Grethe skriver: 3 mars, 2020

   Sier du det hver gang Madeleine kommer hjem uten barna? Og hvordan vet du at dette bestemte Meghan helt alene? For at SD sier det i sin overskrift? PARET har bestemt at de mener det RIKTIGE for deres barn er å være hjemme skal vi ‘tro’ engelsk presse som er ‘veldig’ glad i og viser sin ‘kjærlighet’ daglig til dette paret. Er det riktig har de TO bestemt det SAMMEN. Tenk nå litt mer over hva du leser, reflekter og ta ikke alt for god fisk for som vi vet pressen sprer rykter og usannheter over en lav sko.


  3. HMA skriver: 3 mars, 2020

   Bea, du är fri att ha dina åsikter utan att hoppa på mig. Om du nu ska leva som du lär dessutom.

   Fullt medveten om corona och att man inte har en aning om vilka detaljer i deras liv som avgjorde att de tog detta beslutet. Det är en lång resa.

   Däremot tycker jag fortfarande det är tråkigt när släkt inte ges möjlighet att få träffa sina nytillkomna små. (Vilket ju inte verkar vara alltför ofta här- typ 1 ggn . De kommer ju dessutom att lämna UK för en lång tid nu..)
   Vilket fick mig att fundera över om Meghan/Harry funderar i de banorna eller inte?

   Självklart har inte jag insikt och inblick i att kunna avgöra om någon är narcissistisk eller inte. Men bilden som tecknar upp sig på avstånd får en iallafall att ibland fundera lite över det..? Fundera får man göra. Det är inte samma sak som att döma.

   Som sagt, som du säger – döm inte andra som du inte känner…
   Sluta ge dig på mig, move on..


 5. Birthe Vejrum skriver: 3 mars, 2020

  Som situationen er lige nu med Corona virus i udbrud, så vil det være uforsvarligt, at rejse med små børn. Det var det ene, det andet er, at der sikkert bliver pressede og stressede situationer situationer under besøget i London, så Archie har helt klart bedst af at blive i Canada med sikkerhedsvagten.


 6. pa skriver: 3 mars, 2020

  stackars engelsmän…vad fult att lämna sin son hos nannys…


 7. Grethe skriver: 3 mars, 2020

  Først slutt å skriv Meghan. Her har paret bestemt, ikke Meghan. For det andre er det ikke på tide å slutte å gå den engelske presses ærender. Som vi vet disse avisene er ikke akkurat ‘glad i’ paret. Mange kongelige par lar barna være hjemme når de drar på jobb/reise til utlandet også i Sverige eller er det sånn at V el CP tar avkommet med seg så snart de reiser ut? Har til gode med å se det. Så gå ta banen. Dette var unødvendig. Har ikke folk lengre gangsyn? Litt refleksjon fra oss selv også av media er på sin plass ser vi.


 8. Birthe Vejrum skriver: 3 mars, 2020

  HMA – de der familierelationer, du taler så varmt for, kunne familien jo så have set til at udvikle medens parret boede fast i Frogmore Cottage. 🙁 Det er blevet rapporteret, at Dronningen, medens hun boede på Windsor Castle, ganske ofte kom på visit. 🙂 Ellers var det sparsomt med familiebesøgene hos parret i barselsperioden, kunne man forstå på interviewet i Sydafrika.
  Jeg vil tro, at sommeren vil blive tilbragt i England – Harry skal vel spille nogle polo kampe so sædvanligt!


 9. Alma-lena skriver: 3 mars, 2020

  Vem vill resa med småbarn när man helst inte vill resa öht. Snart stänger dessutom USA net resor till hela Europa verkar det som. Flygplan är extremt smittofarliga. Jag säger som många kolla här innan mig, det fanns tillfälle att träffa Archie när de bodde i England. De tog med honom till Sydafrika. Kanske för att ingen i Sydafrika kallat honom schimpans. Harry verkar vilja skydda Archie från allt han upplevt som prins. Det är fullt begripligt.


 10. Bea skriver: 3 mars, 2020

  HMA,
  Ja det rådet tycker jag du skall börja praktisera direkt så Move one.
  Glöm ej att en baby är ingen maskot som behöver visas upp.
  Säkerhet är No 1.


 11. mimmen skriver: 3 mars, 2020

  Tänker ingen på hur gammal drottning Elisabeth är? det kanske är sista gången de träffas, varför då missunna henne att träffa barnbarnsbarnet? åk privatflyg som de brukar då minskar smittrisken!


 12. Bea skriver: 4 mars, 2020

  Mycket förståndiga föräldrar som lämnar kvar sin baby i hemmet i dessa virustider. Säkerheten kommer först ingenting annat är viktigare.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar