Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ilska efter Meghans nya kontroversiella beslut om Archie

02 mar, 2020, 18:00 
Archies nya liv i Los Angeles – så ser det ut!
Harry och Meghan väljer att lämna sonen Archie hemma när de ska resa till Storbritannien.Beslutet väcker ilska och besvikelse.
Annons
Det här är Meghan MarkleBrand logo
Det här är Meghan Markle

“Våra bidrag kommer att upphöra de kommande veckorna, i samband med att deras status ändras”, skrev den kanadensiska regeringen i ett uttalande.

Beslutet om Archie kostar pengar

Harry och Meghan visar stolta upp Archie.
Harry och Meghan visar stolta upp Archie.

Nu har säkerhetskostnaderna för Harry och Meghan ännu en gång väckt starka känslor. Paret kommer strax att återvända till Storbritannien för sina sista kungliga uppdrag någonsin. De ska bland annat närvara vid den traditionsenliga Mountbatten Festival of Music på Royal Albert Hall.

Men de lämnar Archie hemma, rapporterar flera brittiska medier. Han blir kvar i Vancouver, passad av sina nannys, medan mamma och pappa är i England. The Sun skriver att beslutet, som innebär att delar av monarkins säkerhetsstyrka måste bli kvar i Kanada för att försvara den lille prinsen, kostar skattebetalarna ytterligare en halv miljon kronor.

Annons

“Gått till attack mot Meghan och Harry”

Daily Express har bevakat den brittiska massans reaktioner på nyheten – och tydligen är folket rasande!

“Många har gått till attack mot paret och krävt att monarkin ska läggas ned”, skriver Daily Express. 

Men beslutet kommer också med ett känslomässigt pris. The Times skriver att drottning Elizabeth kommer att bli mäkta besviken, eftersom hon sett fram emot att träffa sitt barnbarnsbarn. Senaste gången Elizabeth träffade Archie var i maj 2019, för hon missade tyvärr hans dop två månader senare.

Annons