Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ilska mot hur Märtha Louises fästman behandlar barnen: "Är traumatiserade – håller fast dem"

12 dec, 2023, 18:00 
Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise
Durek Verretts syn på barnuppfostran upprör många i Norge!
Annons

Durek Verrett är inte bara prinsessan Märtha Dureks fästman. Han är också, icke ett förglömma, en utövande shaman av sjätte generationen, med storheter som Gwyneth Paltrow och Renée Zellweger på klientlistan.

Andlighet är inte ett helt okontroversiellt ämne. Speciellt inte den sort som Durek utövar.

Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman DurekBrand logo
Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman Durek

Durek Verretts ord om barnen väcker ilska

Han har flera gånger blivit hårt kritiserad för sina okonventionella metoder och visdomar. En av hans böcker blev stoppad i Norge när det framkom att Durek i boken hävdar att barn kan ge sig själva cancer genom att vara “olyckliga”.

Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise
Vilken cirkus!

Nu har ett nytt utspel om just barn gjort Durek omtalad i sitt nya hemland. Den här gången rör det ett råd till föräldrar med stökiga ungar.

Annons

Durek erbjöd det i en livesändning på Instagram.

– När barnen är utåtagerande och skriker och är aggressiva utan förklaring? Andar kan ha gått in i dina barn, säger Durek i sändningen.

– Du kan inte låta det ske, och sättet att stoppa det på är att hålla fast ditt barn, se dem rätt in i ögonen, oavsett hur obehagligt det är för dem, och säga: "Du har ingen makt här. Du är ett svagt väsen och nu skickar jag dig in i ljuset. Djupt in i ljuset.

Norrmännen har utvecklats något slags tolerans för Durek, men även den har en gräns. Schamanens senaste svada har lett till arga rubriker – till och med debattartiklar.

"Dureks ord är ren och skär galenskap"

Verdens Gang-skribenten Hans Petter Sjøli har skrivit ett ilsket svar till Durek.

"Vi får utgå från att de allra flesta ignorerar schamanens märkliga råd, men att en inte alltför perifer medlem av den folkkära kungafamiljen snackar på det här sättet kan skänka en viss legitimitet till något som är en direkt skadlig behandling av barn. Man kan ju bara tänka sig hur traumatiserande det skulle vara för ett litet barn att bli utsatt för något sådant. Det är ren och skär galenskap", skriver Hans Petter.

Men Durek verkar trots detta ha en väldigt god relation med Märtha Louises döttrar. Maud Angelica, Leah Isadora och Emma Tallulah talar alltid väldigt gott om sin styvpappa.

Annons