Ilska mot SVT efter programledarnas beteende – hände mitt under Elizabeths begravning

20 sep, 2022, 10:30 
Anna Hedenmo

SVT får hård kritik efter beteendet i direktsändning!

Annons
Svensk Dam på plats i London: ”Säkerheten är en utmaning”
Svensk Dam på plats i London: ”Säkerheten är en utmaning”

Drottning Elizabeths död har engagerat en hel värld. Miljontals har samlats på gator och torg för att ta del av sorgefesten och på begravningen närvarade drygt 2000 gäster.

Under begravningsceremonin i Westminster Abbey deltog statschefer, kungligheter och presidenter från världens alla hörn. Det var tydligt att många ville ta farväl av drottning Elizabeth, som satt 70 år på tronen.

Begravningen sågs av miljarder

Recept.se Nyhetsbrev

Medieintresset var enormt och flera brittiska tv-kanaler sände 24 timmar utan några reklamavbrott. Inför begravningen trodde man att drygt fyra miljarder människor skulle ta del av sändningen.

Annons

I Sverige kunde tv-tittarna följa begravningen i bland annat SVT. Sändningen startade klockan 10.30 med Anna Hedenmo som programledare, och när begravningen började klockan 12 kommenterades den av Ann-Britt Ryd Pettersson och hovexperten Roger Lundgren.

Anna Hedenmo
Sändningen av drottning Elizabeths begravning i SVT startade med programledaren Anna Hedenmo.

SVT får hård kritik efter begravningen

Och alla verkade inte vara helt nöjda med programmet. I kanalens kommentarsfält på Facebook är det nu många som vädrar sitt missnöje och tyckte att det var alldeles för mycket snack under ceremonin.

”Kan kommentatorerna snälla sluta prata konstant! Jösses! Man får varken se parader eller lyssna på orgelmusiken eller säckpipemusik, bara lyssna på ett evigt malande från kommetatorerna Tror verkligen Svt att man vill lyssna på dom när man satt på tvn för att se begravningen. Man får huvudvärk istället av deras babblande”, skriver en person.

Annons

”Dessutom kommenterar de helt fel saker. Inte det som sker på skärmen, tex de personer man ser i bild som kommer in i abbey osv utan massa annat oviktigt”, skriver en annan.

Drottning Elizabeths begravning
Många tyckte att kommentatorerna i SVT pratade för mycket.

Foto: TT/SVT

Annons