Ilskan efter bilderna på Margrethe – händelsen som får alla att rasa

19 sep, 2022, 09:09 
Margrethe

BBC får hård kritik efter grova missen!

Annons
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths liv
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths liv

I dag förs drottning Elizabeth till sista vilan i Westminster Abbey – och kungligheter och celebriteter från hela världen har rest till London för att ta ett sista farväl.

Bland andra är Danmarks drottning Margrethe på plats tillsammans med kronprins Frederik. Det finns helt enkelt många ansikten att hålla reda på för kanalerna som bevakar begravningen.

Då händer det också att det går helt åt skogen. När de danska monarkerna anlände till begravningen fick de helt fel epitetet i BBC:s direktsändning – vilket nu får hela Danmark att rasa.

Pinsamma missen i direktsändning

Kungen och drottningen av Holland. Eh... Kungen och drottningen. De är från Nederländerna, säger nyhetsuppläsaren och lyckas med konststycket att göra flera misstag samtidigt.

Annons

Kronprins Frederik är varken kung eller holländare, vilket alla med lite kunskap om de europeiska kungahusen är fullt medvetna om, och drottning Margrethe har inget med Nederländerna att göra.

Danskarnas ilska: ”Pinsamt”

Danska sociala medier-profilen Anders Hemmingsen har uppmärksammat tabben och återpublicerat klippet. Till klippet skriver han ”för helvete” – en reaktion som verkar delas av många.

”Hon hade ett uppdrag!” skriver en person.

”Pinsamt”, skriver en annan.

”Stort misstag! Stort! Stort!” skriver en tredje.

Foto: TT/Instagram

Annons