Ilskan mot Malou von Sivers – efter orden i tv

Programledaren Malou von Sivers kritiserades hårt för några månader sedan och nu strömmar kritiken in ytterligare en gång efter en intervju hon gjort.

Malou Von Sivers, 67, är en välkänd journalist och programledare som sedan 2006 har varit programledare för talkshowen Malou efter tio. Malou har de senaste åren tagit emot enormt mycket kritik från olika håll som menar att hon avbryter sina gäster och lägger klumpiga kommentarer.

Senast i december 2019 strömmade kritiken in, både från hundratals upprörda tittare men också från flera kända profiler, bland annat Alex Schulman. Malou kritiserades då för att ha frågat rapparen Greekazo om droger och gängkriminalitet istället för att prata om hans nysläppta musik.

”Jag kom dit för att prata om min musik och blev indragen i en debatt som handlade om narkotika”, skrev Greekazo i ett sms till Aftonbladet då.

Malou von Sivers frågade Siduri om skjutningarna

Nu har en ny kritikstorm blossat upp efter att entreprenören och författaren Siduri Poli gästade Nyhetsmorgon under måndagen för att prata om sin debutbok Hur du lyckas i en vit värld. Men istället för att fokusera på boken valde Malou att fråga Siduri Poli om vad hon tycker om skjutningarna som skett de senaste tiden eftersom författaren är från Botkyrka. Siduri reagerade starkt och skrev om intervjun på Instagram:

”Malou von Sivers måste ändå få pris för årtiondets mest långsökta koppling. ”Du är från Botkyrka, så vad tycker du om skjutningarna?” Varför får jag, en prisbelönt entreprenör som debuterar med en bok om framgång, den frågan?”, skrev hon på Instagram efter intervjun.

Expressen har talat med Siduri efter intervjun och hon berättar att hon redan innan intervjun kände sig obekväm då TV4 visade bilder på blåljussirener i samband med att hon påades.

Berättade de något innan intervjun vad du skulle få för frågor eller kom det som en chock?

– Det är paradoxalt, för i min bok skriver jag att vi aldrig får representera oss själva, utan alltid stå till svars för rubriker som rör kroppar som våra och orter vi kommer ifrån. Medan jag ska prata om detta i livesänd tv blir jag utsatt för exakt det. Medan en etnisk svensk författare kan sitta i soffan och prata om vad sin bok handlar om, säger Siduri till Expressen.

Flera kända profiler backar nu Siduri Poli på Instagram, däribland Stina Wollter, Sabina Ddumba och Alexandra Pascalidou. Profilerna delar bland annat hennes inlägg, kommenterar hjärtan och berättar sina upplevelser kring samma ämne.