Ilskan mot nya beslutet kring Diana: "Det är så fel"

Diana

The Crown-fansen väntar ivrigt på seriens fjärde säsong som har premiär i november. Prinsessan Diana är den här säsongens huvudperson men produktionen har tagit ett beslut som väcker ilska hos fansen.

Säsong 4 av The Crown sätter snart igång och den här gången kommer vi att få följa prinsessan Dianas resa. Netflix har dessutom publicerat den första glimten på prinsessan Dianas bröllopsklänning, som kommer att bäras av skådespelaren Emma Corrin, under den kommande säsongen.

Men bilderna på en av världens mest kända klänningar har fått flera fans att reagera.

Dianas bröllopsklänning debatteras

Efter att den nya trailern släpptes av The Crown publicerade seriens officiella twitterkonto en ny bild på Emma Corrin, när hon porträtterar Diana. På bilden bär hon en klänning som ska föreställa den brittiska prinsessans bröllopsklänning, med glittrande tiara och en lång slöja. Och i bildtexten står det:

“En första glimt av prinsessan Diana bröllopsklänning. Prisbelönta kostymdesignern Amy Roberts ville fånga samma stil och känsla som David & Elisabeths Emanuels originaldesign, utan att skapa en replika för Emma Corrin.”

Prinsessklänningen har redan orsakat en massreaktion från fansen. En del är imponerande av den nya designen, som alltså inte ska vara en direktkopia av orginalet, medan andra var mindre nöjda. Något som man reagerar lite extra på är tiaran.

“Tiara och slöja SÅ FEL”

“Tiaran är för stor och klänningen är inte lika puffig, men väldigt nära”

“Tiaran ser mer ut som spanska tiaran “Fleur de lys” än originaltiaran som Diana bar”

David Emanuel designade prinsessans brudklänning år 1981. Han har även blivit rådfrågad om att återskapa klänningen för showen.

Charles och Diana

Förlovningen och äktenskapet mellan Charles och Diana kommer att vara huvudfokus för The Crowns fjärde säsong som alltså återvänder i november.

Foto: TT