Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Iñakis få dagar i frihet – det här gjorde han under permissionen

27 dec, 2019, 15:15 
AvEmma Sanderberg
Iñaki har bett om permission ett flertal gånger och på juldagen blev det äntligen verklighet. I fyra dagar får han träffa familjen utanför fängelset igen.
Annons

Efter 17 månader i fängelse fick Iñaki äntligen permission och kunde träffa familjen på riktigt. I hela fyra dagar kan han känna sig som en fri man igen, ända tills det är dags att bege sig tillbaka till fängelsecellen i helgen igen.

Permissionen började i tisdags så efter att Iñaki hade volontärarbetat där han brukar, på centret för vuxna med funktionshinder, åkte han inte tillbaka till fängelset utan hoppade in i sin frus bil. Cristina stod utanför och väntade när han var klar och tillsammans körde de till Vitoria.

Iñaki och Cristina
Iñaki och Cristina fångades på bild under deras promenad på juldagen.

Där mötte de upp Iñakis mamma Claire Liebaert och flera andra familjemedlemmar för att delta i en mässa i Sagrada Familia kyrkan. Efter mässan promenerade han hemåt tillsammans med frun Cristina och deras gemensamma barn. Under promenaden fångades de på bild, men Iñaki vägrade prata med pressen.

Iñaki dömdes till fängelse

Kung Felipes syster, prinsessan Cristina, gifte sig med handbollsstjärnan Iñaki 1997. Men det lyckliga äktenskapet fick sig en rejäl törn när det uppdagades att Iñaki utnyttjade sin kungliga titel för att förskingra pengar.

Genom sin stiftelse Noos, överförde han miljontals euro till olika skatteparadis och fälldes för pengatvätt, maktmissbruk, mutor och ekonomiska brott. I juli 2018 påbörjade han sitt fem år och åtta månader långa fängelsestraff.

Foto: TT

Annons