Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Inaki Urdangarin ska snart upp i rätten

28 jan, 2013, 09:08 
Annons

Juan Carlos svärson, Inaki Urdangarin, ska upp i rätten igen den 23 februari. Det fastställde domstolen på Mallorca i onsdags.

Det blir andra gången Inaki Urdangarin får svara på frågor om de korruptions-misstankar som är riktade mot honom.

Misstänkt

Urdangarin har inte åtalats för brott men är misstänkt i ett fall där han och hans partner påstås ha kanaliserat ca 5 miljoner euro ($ 6.700.000) i offentliga medel som deras icke-vinstdrivande stiftelse fick mellan 2004 och 2006 till andra företag som de kontrollerade.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ekonomisk kris

Fallet har inte setts med blida ögon. Spanien är mitt i en ekonomisk kris med en arbetslöshet på 25 procent.

Svärtat ned

Misstankarna har tärt hårt på äktenskapet. Prinsessan Cristina stöttar sin man. Inaki har aldrig fått apanage utan har tjänat sina egna pengar. Det som hänt har svärtat ned kungahuset.

Rent spel

Inkai Urdangarin har dock en del glädjeämnen i livet – de fyra barnen exempelvis. Inaki spelade i Spaniens landslag i handboll en gång i tiden. Han är van att lira ett rent spel…Misstankarna mot honom kan äntligen redas ut den 23 februari.

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press

Annons