Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Iñakis nya liv i fängelset – gör samhällstjänst

24 okt, 2019, 07:00 
AvEmma Sanderberg
För sin egen säkerhet sattes han i juli 2018 i ett kvinnofängelse och där väntade över 5 års fängelsestraff. Men nu har Iñaki fått tillåtelse att åka på permission två dagar i veckan, något som upprör många då de anser att han får specialbehandling.
Annons

Spaniens exkung Juan Carlos yngsta dotter, prinsessan Christina, gifte sig med handbollsstjärnan Iñaki Urdangarin år 1997. Prinsessan Christina, som ju också är nuvarande kung Felipes syster, lever dock numera ensam med sina fyra barn i Geneve.

Iñaki fick över 5 år i fängelse

För drygt 20 år efter att bröllopet mellan Christina och Iñaki fick hela landet att stanna, sitter Iñaki bakom lås och bom. Iñaki hade allt, en känd handbollskarriär bakom sig och ett fortsatt liv som kunglig framför sig. Men när det uppdagades att han hade använt sin kungliga titel för att förskingra pengar rämnade allt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Iñaki och prinsessan Christina
Prinsessan Christina med sin make Iñaki innan skandalen uppdagades.

Genom sin stiftelse Noos, överförde han miljontals euro till olika skatteparadis och fälldes för pengatvätt, maktmissbruk, mutor och ekonomiska brott. Han påbörjade nyligen sitt fem år och åtta månader långa fängelsestraff. Den 18 juli 2018 sattes han i kvinnofängelset Brieva, för sin egen säkerhet.

Annons

Volontärarbetar med funktionshindrade

För en månad sedan fick Iñaki lämna fängelset för första gången sedan dess. Sedan han åkte i fängelse för över ett år sedan har han ansökt om permission flera gånger, och nu blir det alltså verklighet. Två dagar i veckan kommer han att arbeta som volontär på Hogar Don Orione center, en organisation som tar hand om 140 vuxna med funktionshinder.

Iñaki
Iñaki fångad på bild när han lämnar organisationen där han volontärarbetar två dagar i veckan.

Där kommer Iñaki att hjälpa till att öka och förbättra möjligheten till rörelse för de på centret med hjälp av fysioterapi och sportterapi.

Många arga röster har tidigare höjts över Iñakis specialbehandling i fängelset. Han bor själv i en cell där han både har tv och luftkonditionering, något de andra cellerna saknar. När han nu dessutom får permission att lämna fängelset två dagar i veckan lär inte kritiken minska.

Foto: TT

Annons