Inbjudningarna utskickade – 1900 gäster men ingen Fergie

Inbjudningarna utskickade - 1900 gäster men ingen Fergie
Annons

Inbjudningarna till det stora bröllopet i England är nu utskickade. En som inte får komma är prins Andrews forna maka Fergie.

Det blev inte alls som vissa hade trott, prins William och Kate Middleton bjuder inte alls in Sarah “Fergie” Ferguson till sitt bröllop. Men väl en hel massa andra människor, 1900 för att vara exakt, får komma till vigseln i Westminster Abbey den 29 april klockan 11.00.

Annons

300 gäster till middagen

600 av dessa är inbjudna av drottning Elizabeth till den lilla lunch som hon bjuder på efter vigseln. Men bara 300 av dessa som får följa med till den mer privata bröllopsmiddagen på Buckingham Palace där prins Charles är värd. Klädkoden för männen är miltiäruniform, jackett  eller mörk kostym. För kvinnorna är klädseln valfri men i kyrkan måste de bära hatt, eller någon form av huvudbonad.

Ingen Fergie

Men en som alltså inte får komma är just Fergie, prins Andrews exhustru Sarah Ferguson. Inga kommentarer var det enda som kom från hennes pressekreterare när Daily Mail frågade vad hon tyckte om det hela. Hon höll för övrigt själv en fest för att fira Andrew på hans 51-årsdag under lördagen.

Överraskningar

Däremot vet tidningen att berätta att det finns en del överraskningar bland de inbjudna. Som en hel massa kungligheter och sultaner från Mellanöstern, som Abu Dhabis kronprins, kungen av Saudi Arabien och kungen av Bahrain samt sultanen av Brunei. Men en som tydligen inte blivit inbjuden är president Barack Obama med maka Michelle, skriver Daily Mail.

Har fått inbjudan

Nyhetskanalen CNN uppger på sin hemsida att den svenska kungafamiljen bekräftat att de fått en inbjudan, men att de just nu inte kunde säga vilka som kommer att åka till bröllopet.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures/Mario Testino.

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Inbjudningarna utskickade – 1900 gäster men ingen Fergie”

 1. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 20 februari, 2011

  Vilken skönhet Kate är ooo.


 2. Gittan skriver: 20 februari, 2011

  Mycket kungligt över helgen..
  Extrabladets bilaga hade en lång intervju (flera sidor) med Frederik igår som inte ligger på nätet ännu… Men här en liten “blänkare”…

  http://ekstrabladet.dk/flash/kongelige/article1506151.ece

  Dessutom gav Kung Harald en 10-sidig intervju i VGsportbilaga inför skidVM i Norge… Som inte heller finns i nätversion (ännu)..


 3. Birgit johansson skriver: 20 februari, 2011

  Vet man vilka från det svenska kungahuset som är inbjudna?


 4. miayahoo.se skriver: 20 februari, 2011

  Ingen kan inbilla sig på riktigt att Fergie hade blivit inbjuden efter senaste skandalen då hon försökte sälja Andrew.
  Hon är så illa omtyckt sen länge av hans familj så det finns inte en chans att de vill behöva hälsa på henne. Det är synd om hennes döttrar för den dagen de gifter sig kommer de att förvänta sig mor och övriga familjen på sitt bröllop.
  Men hela skillsmässan är märkligt, att hon är inte självständigt nog under alla dessa år och i synnerhet när flickorna bor inte hemma att hon inte bor avskilt från Andrew i England.Det ger henne fel signaler att hon är ff kungligt. .


 5. Tanja skriver: 20 februari, 2011

  I følge Daily Mail er 40 udenlandske kongelige inviteret, men
  hvis det er inklusiv ex’erne og kongelige udenfor Europa –
  så kan det højst blive ca. 20-25 fra de europæiske
  kongehuse.

  Gæstelisten til Victoria og Daniels bryllup blev offentliggjort
  ret sent – så vi får nok væbne os med tålmodighed også
  denne gang. 😉


 6. Lydia skriver: 20 februari, 2011

  Kungahuset har fått inbjudan står det i artikeln, men vet ännu inte vilka som kommer att åka. Självklart kan de, enligt mig, “bara” skicka prins Carl Philip och prinsessan Madeleine, då det engelska kungahuset enbart skickade prins Edward och Sophie.


 7. Sthlm skriver: 20 februari, 2011

  Givetvis är samtliga i den svenska kungafamiljen inbjudna och lika självklart är att de yngre bör tacka “ja”. Det är bara att “ta för sig” när det sparsamma engelska kungahuset bjuder. Dessutom ett ypperligt tillfälle för kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip att fortsätta visa upp “Sverige” efter succebröllopet den 19 juni 2010.


 8. elsa_67 skriver: 20 februari, 2011

  Sen är det bara att hoppas efter brölloppet att Engelska kungahuset gör prins William till kronpris och låter pappa prins Charles slippa ta över efter mamma när den dagen kommer.


 9. Sabine skriver: 20 februari, 2011

  #7 Sthlm
  Hvis der kun inviteres 40 ialt fra verdens monarkier, så
  tvivler jeg på, at samtlige i den svenske kongefamilie er inviteret. Det samme gælder for den danske og norske.
  Tror ikke, der er nogen invitation på vej til Carl Philip,
  Madeleine, Joachim og Märtha Louise.
  For som der står på CNN’s hjemmeside:
  “Surprisingly, there are only around 40 foreign royals on
  the list.”


 10. snickarjohn skriver: 20 februari, 2011

  Ingen som skriver i dessa spalter är bjuden så det är väl bara att skita i vem som ska gå eller inte.


 11. Emma skriver: 20 februari, 2011

  Varför bjuda in diktatorer från Mellanöstern? Riktigt osmakligt! Det är inte ens säkert att de sitter kvar på tronen då bröllopet äger rum med tanke på de folkliga upproren som nu pågår i Mellanöstern. Men vad folket vill, det skiter väl kungligheter i. Så även det brittiska hovet.

  Kommer det någon representant från Frankrike? Sarkozy, inbiten republikan, är väl förmodligen inte inbjuden. Samma sak med Obama, han är ju president (republikan).


 12. Anitha skriver: 20 februari, 2011

  Detta är ett kungligt bröllop och då hör det ju till att de svenska, norska, danska osv kungahusen blir tillfrågade (inbjudna). Att sedan Fergie inte blir inbjuden är väl ganska naturligt. Hon är ju skild från prins Edward! Detta ska också TV-sändas och de ska ta hjälp av hur TV-sändningen från Victorias och Daniels bröllop var. Intressant par med egna idéer och det låter lovande, speciellt i bakåtsträvande och gammalmodiga England.


 13. mattep74 skriver: 20 februari, 2011

  GAIS-Elfsborg spelar ju 29 april liksom Hammarby-Brage och Djurgårdens damer. Måste ju vara viktigare för Daniel och Victoria än bröllopet. Samtliga kungahus bör tacka nej då Beckhams är bjudna. Victoria och Daniel nobbades av William, de bör göra samma sak. Själv satt jag klistrad framför förra sommarens bröllop, det kommer jag inte att göra nu för jag jobbar när detta bröllop sänds och tänker inte offra en semesterdag för dem


 14. Daisy skriver: 21 februari, 2011

  William och Harry kunde inte komma på bröllopet på grund av etiketten: de hade inte träffat Victoria och Daniel.


 15. SusanneG skriver: 21 februari, 2011

  Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är inbjudna på Prins William och Kates bröllop. Det läste jag i Aftonbladet nu.


 16. Hansen skriver: 21 februari, 2011

  Jeg synes billedet af Kate og William ser ud, som om det er blevet photoshoppet i helt uanstændig grad. Begge to ser ud, som om de er blevet spartlet med pancake-makup.


 17. Gittan skriver: 21 februari, 2011
 18. Emma_H skriver: 21 februari, 2011

  Vid V&Ds bröllop närvarade prins Edward med fru å det brittiska kungahusets vägnar, liksom vid de flesta av senaste årens tidigare kungliga bröllop i Europa oavsett vem som gift sig. (undantaget i Norge då jag tror Charles dök upp) Det var därför ingen skymf oavsett vad sve media har försökt förvränga det till. Varken QE2 eller prins Charles brukar i regel gå på dessa bröllop utomlands. Ej heller William “nobbade” det sve bröllopet då W hade ett sen länge inplanerat uppdrag för Fifa & Engelska landslaget i samband m FotbollsVM i SydAfrika & därmed var “otherwise occupied” (Inte heller brodern Harry har haft för vana att delta i europeiska kungliga bröllop) Men den versionen säljer väl inte lika många lösnr för media – synd bara att de bidragit till att enstaka av sv.d:s läsare retat upp sig – helt i onödan…
  Emma #11 – till bröllopet inbjudna politiska representanter blir i England utvalda – liksom här inför V&Ds bröllop – främst av deras motsvarighet till UD och är nog därför inget du ska klandra brittiska hovet/kungahuset för!


 19. Kristine, Oslo skriver: 21 februari, 2011

  http://www.kjendis.no/2011/02/21/kjendis/kate_middleton/prins_william/kongelige/bryllup/15520854/

  Det er bra at den vulgære Vivienne Westwood definitivt ikke skal designe Kates brudekjole. Kate skal ha en konservativ stil.

  Men det var et morsomt poeng, med det doble øyenbrynet på høyre side. Som noen har påpekt her på sidene tidligere, så er det noe merkelig med Kates høyre øyenbryn.


 20. hilde skriver: 22 februari, 2011

  At ikke Fergie kommer er vel ganske naturlig, det er ikke vanlig å invitere sin farbrors ex-frue. Hun var jo god venn med Diana og prins William har helt sikkert et fint forhold til henne. heller ikke Jonas og Emma ble invitert i Kronprinsesseparets bryllup selv om de er gode venner med brudparet.

  Tror at det bare er kongeparet og kronprinsesseparet som har fått invitasjon til bryllupet. Det samme gjelder i de andre kongehusene. Er usikker på om de får være med på middagen,300 er ikke så mange gjester.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar