Inbjudningarna utskickade - 1900 gäster men ingen Fergie

Inbjudningarna till det stora bröllopet i England är nu utskickade. En som inte får komma är prins Andrews forna maka Fergie.

Det blev inte alls som vissa hade trott, prins William och Kate Middleton bjuder inte alls in Sarah “Fergie” Ferguson till sitt bröllop. Men väl en hel massa andra människor, 1900 för att vara exakt, får komma till vigseln i Westminster Abbey den 29 april klockan 11.00.

300 gäster till middagen

600 av dessa är inbjudna av drottning Elizabeth till den lilla lunch som hon bjuder på efter vigseln. Men bara 300 av dessa som får följa med till den mer privata bröllopsmiddagen på Buckingham Palace där prins Charles är värd. Klädkoden för männen är miltiäruniform, jackett  eller mörk kostym. För kvinnorna är klädseln valfri men i kyrkan måste de bära hatt, eller någon form av huvudbonad.

Ingen Fergie

Men en som alltså inte får komma är just Fergie, prins Andrews exhustru Sarah Ferguson. Inga kommentarer var det enda som kom från hennes pressekreterare när Daily Mail frågade vad hon tyckte om det hela. Hon höll för övrigt själv en fest för att fira Andrew på hans 51-årsdag under lördagen.

Överraskningar

Däremot vet tidningen att berätta att det finns en del överraskningar bland de inbjudna. Som en hel massa kungligheter och sultaner från Mellanöstern, som Abu Dhabis kronprins, kungen av Saudi Arabien och kungen av Bahrain samt sultanen av Brunei. Men en som tydligen inte blivit inbjuden är president Barack Obama med maka Michelle, skriver Daily Mail.

Har fått inbjudan

Nyhetskanalen CNN uppger på sin hemsida att den svenska kungafamiljen bekräftat att de fått en inbjudan, men att de just nu inte kunde säga vilka som kommer att åka till bröllopet.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures/Mario Testino.

Läs även:

Grattis – Prins Andrew fyller år idag››

Pippa Middleton och Chelys Davy ute tillsammans››

Prinsessan Beatrice på middag med sin mamma››

Williams och Kates första uppdrag – en resa till Kanada››

Här har ni alla brudnäbbar inför bröllopet i England››