Inbrott på slottet! Drottning Margrethes hem skändat

Inbrott på kungliga slottet!

Danska polisen jagar inbrottstjuvar som tog sig in på slottet Marselisborg i Århus.Drottning Margrethe hade just varit där och firat jul – men lyckligtvis hade hon redan lämnat slottet.

Inbrottstjuvar tog sig in på slottet Marselisborg i Århus under natten till fredagen.

Danska polisen har gått ut med ett pressmeddelande där de berättar om händelsen:

“Polisen fick natten till fredag ​​kl. 01.15 en rapport om att ett larm hade utlösts på slottet Marselisborg i Århus. Flera patruller skickades till platsen för att söka efter inbrottstjuvarna, men hittills utan framgång. Under natten har undersökningar gjorts vid slottet”.

Enligt danska Se och Hör hade drottning Margrethe just varit på slottet för att fira jul. Men lyckligtvis låg hon inte och sov då tjuvarna var framme.

Hon hade nämligen redan hunnit åka till Köpenhamn.

Slottet Marselisborg drabbades av inbrott.

Slottet Marselisborg drabbades av inbrott.

Hotades av man

Enligt Se och Hör vill polisen inte berätta fler detaljer om det misstänkta brottet. Det är oklart om något blev stulet, och om någon annan än drottningen var hemma då inbrottet skedde.

Drottningen har som tradition att fira jul på Marselisborg tillsammans med kronprinsparet. Slottet är kungligheternas sommar- och vinterresidens.

Senast i höstas var Margrethe senast i farozonen. Då hotades hon av en 33-årig man som senare kom att häktas.

Det var mannens hustru som reagerade och blev rädd efter att 33-åringen hade skrivit hot på Facebook. Han skrev bland annat att han tänkte hugga huvudet av folk, däribland svenska kungen och danska drottning Margrethe. Hustrun bestämde sig då för att gå till polisen i Köpenhamn.

En stor polisinsats inleddes och mannen greps och anhölls för att ha planerat en allvarlig våldshandling.