Infekterad konflikt på gång i det brittiska kungahuset

Det ser ut att vara en infekterad konflikt på gång i det brittiska kungahuset. Och mellan sina bägge söner befinner sig drottning Elizabeth.
Charles-Camilla-Ste

Prins Andrew bad häromveckan sin mamma drottning Elizabeth att hans döttrar skulle få representera kungafamiljen på heltid berättar Sunday Express. Dessutom ville Andrew att de skulle få var sin lägenhet i Kensington Palace så att de skulle få bo lite mer kungligt.

Prinsessan Beatrice, 28, och prinsessan Eugenie 26, har haft uppenbara problem att finna sig tillrätta i det vanliga arbetslivet, även om de har långa utbildningar bakom sig. Bägge två har visserligen haft olika jobb, men de har aldrig lyckats stanna kvar någon längre tid hos sina respektive arbetsgivare. Beatrice har till exempel inget jobb alls för tillfället och Eugenie arbetar bara då och då på ett konstgalleri. Dessutom verkar det som sessorna har evigt långa och många semestrar, året runt.

Därför tyckte pappa Andrew att hans och Sarah “Fergie” Fergusons döttrar skulle få samma kungliga uppdrag som prins William, Kate och prins Harry. Andrew menar också att hans flickor minsann har fötts till prinsessor och därför borde behandlas på ett annat sätt än nu.

andrew-ste

Brittiska tidningar berättar prins Andrews förfrågan så småningom hamnade på prins Charles bord. I dag är ju han den som står sin mamma närmast i frågor rörande kungahuset. Men Charles var inte alls intresserad av att ta in de bägge prinsessorna vid hovet och ge dem heltidsuppdrag. Prins Charles är nämligen väl medveten om att detta är en känslig fråga. Redan idag är en stor del av allmänheten kritisk till hovets ökande kostnader och att då ge lön till ytterligare två personer till är inte aktuellt alls. Så nu uppges det att Andrew är rejält sur på sin storebror, men det lär inte hjälpa att klaga hos mamma. I det här fallet är det ändå Charles som drottningen lyssnar på. Och prins Philip har ju aldrig gillar prinsessornas mamma Fergie, så något stöd därifrån är heller inte att räkna med.

Beatrice-12

Av: Agneta Nisbeth.

Foto: Stella Pictures, Ibl.