Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Infekterade bråken som skakar kungahusen – sexskandalen som förstörde allt!

25 jul, 2022, 19:30 
AvSimon Holm Stålhand

Det är inte alltid dramafritt i de kungliga korridorerna.

Annons
4 snackisar efter skandalintervjun med Harry & MeghanBrand logo
4 snackisar efter skandalintervjun med Harry & Meghan

Otrohet, bråk har nästan blivit vardagsmat i de europeiska monarkierna. Många är skandalerna som bubblat under ytan, här väljer vi att djupdyka i tre händelser som skakat om kungligheterna rejält!

Carl Philip och exet, Emma Pernald

Vi behöver inte ta oss långt in i arkivet för att hitta en infekterad konflikt i det svenska kungahuset. Carl Philip, 42 och hans ex-flickvän, Emma Pernald, 41, var tillsammans i över tio år.

Sofia och Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Carl Philip träffade Emma under en segelsemester på Västkusten 1999. Framåt mitten av 00-talet började många därför undra om det inte var dags för dem att förlova sig och slå sina påsar samman, men i stället separerade de efter nästan tio år ihop.

Emma Pernald
Emma Pernald, Carl Philips ex.

De gick vidare på sina egna håll och det var då Carl Philip träffade sin Sofia. I en intervju i TV4 berättade Carl Philip om kärleken till prinsessan.

Annons

– Jag kanske inte har känt kärlekens magi innan jag träffade Sofia, men sedan jag träffade Sofia känner jag verkligen hur den kan transformera en person, sa prinsen lyckligt i en intervju med Tilde de Paula.

Det fick exet, Emma Pernald att reagera.

– Det var märkligt att höra. Jag kände kärlek de tio åren vi delade, sa hon då till Aftonbladet.

Otrohetsskandalen som skakade Belgien

2005 avslöjade Delphine Boël, 53, att hon är ex-kungen Albert II, 87, utomäktenskapliga barn, som han fått med sin tidigare älskarinna, baronessan Sybille de Selys Longchamps. Men i stället för att bli erkänd som det så blev hon istället kallad ”Albert II:s bastard”. Albert II, 85 år och Belgiens kung åren 1993–2013 har envist hävdat att han inte är konstnären Delphine Boëls far.

Prins Albert II
Prins Albert II.

– Det medförde många problem. Jag svartlistades av vissa banker, även mina barn. Det kanske inte låter så illa men det var det, har hon tidigare sagt till belgiska medier.

Annons

Hon stred sedan i sju år för att bevisa världen att hon hade rätt. Men efter ett DNA-test så fastslogs beviset: Kung Albert var far till Delphine

Delphine Boël
Delphine Boël.

Under 2020 beslutade en domstol till Delphines fördel – att hon har rätt till prinsesstiteln och att vara en del av Belgiens kungafamilj.

”Min hustru och jag är väldigt nöjda”, sa den förre kungen i ett uttalande.

Kung Albert abdikerade 2013 delvis på grund av relationen till dottern. Han ersattes av sonen Philippe.

Sexskandalen som fick prinsen att avstå sina kungliga plikter

Prins Andrew är den stora skamfläcken i den brittiska kungafamiljen. Den brittiska pressen jagar honom med blåslampa – och än idag pryder han i princip varenda förstasida i England.

Prins Andrew
Prins Andrew

En kvinna vid namn Virginia Giuffre trädde fram och berättade att Jeffrey Epstein använde henne som minderårig sexslav och förde henne till London. Där ska Jeffrey Epstein ha tvingat henne att ha sex med just Andrew – vilket prinsen själv förnekar.

Fallet skulle upp i rätten, men sedan kom nyheten att Andrew gått med på en förlikning. Enligt domstolshandlingar ska prins Andrew ha gett Virginia en stor summa pengar, och även donerat pengar till hennes välgörenhetsorganisation för sexualbrottsoffer.

Drottning Elizabeth blev minst sagt bedrövad över skandalen och såg till att prins Andrew fråntogs alla sina kungliga förpliktelser under 2019.

Annons