Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Inför skolstarten – urgulliga bilderna från Carl Philips första dag bakom skolbänken

18 aug, 2023, 22:00 
Vendela Lönnqvist
Idag har prinsen egna barn!
Idag har prinsen egna barn!

Vi alla började någonstans – även prins Carl Philip.

Annons
Stora gåtan kring prins Gabriel – Sofias valBrand logo
Stora gåtan kring prins Gabriel – Sofias val

På måndag vankas skolstart för de flesta av Sveriges elever – både från förskoleklass till och med högskolorna öppnar upp för att ta emot nya som gamla studenter.

Prins Carl Philips skolstart

Även våra svenska kungligheter har en dag i tiden gått sin första dag i skolan.

Skandalerna kring Campus Manilla – Estelles & Oscars skolaBrand logo
Skandalerna kring Campus Manilla – Estelles & Oscars skola

Prins Carl Philip är inget undantag. Den 18 augusti 1986 gjorde den då sjuåriga prinsen entré på storasyster kronprinsessan Victorias skola – Smedslättsskolan i Bromma.

Prins Carl Philips utbildning

Lågstadiet i Bromma blev skolstarten som sedan tog prinsen vidare till Ålstensskolan, liksom sin storasyster. Carl Philip fortsatte sedan i Victorias spår och skrevs in på Enskilda Gymnasiet i högstadiet.

Annons
Små kungligheter på prinsens första skoldag!
Små kungligheter på prinsens första skoldag!

1994 påbörjade han en tvåårig utbildning vid privatskolan Kent School i Connecticut, USA. Därefter studerade han vid omtalade Lundsbergs skola i Värmland, där han tog studenten 1999.

2006 blev han klar med en utbildning i grafisk design och reklam på två år vid Forsbergs skola innan han gick vidare för att studera växtodling, teknik och skogsbruk vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.

Mamma, dotter och son på den första skoldagen.
Mamma, dotter och son på den första skoldagen.

2011 fick han äntligen sin lantmästarexamen. Samtidigt som den utbildningen hade ett intresse för fotografi växt fram och prinsen deltog i omfattande fotografiskt arbete och flera utbildningsexpeditioner tillsammans med Mattias Klum.

Annons

Carl Philips barn – nu börjar de i skolan igen

Och även fast det var ett antal år sedan som prinsen själv började i första klass, så blir han troligtvis påmind om den i veckan som kommer när sonen och miniprinsen Alexander tar klivet in i riktiga skolan.

Även minstingen Gabriel har ett nytt kapitel framför sig – han börjar nämligen i förskoleklass den 31 augusti. Spännande!

Annons