Ingen paus för Sofia och Carl Philip – efter jobbiga veckan

Sofia och Alexander – vilket radarpar!

Ni är många som har höstlov med era barn just nu. Victoria och Daniel är till exempel på hemlig semester – men Sofia och Carl Philip jobbar på!
Slå på ljud

Häromveckan spurtade prinsessan Sofia och prins Carl Philip med sin nya kampanj Nej till näthat, ett projekt som de äntligen kunde sjösätta efter lång tids förberedelser.

Men till skillnad från vad alla trott – och till skillnad från kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar, som just nu befinner sig på semester på hemlig ort – så är Sofia och Carl Philip på jobbet även denna lite folktomma höstlovsvecka.

Det gör prinsessan Sofia på höstlovet

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia vid lanseringen av sin kampanj Nej till näthat.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia jobbar på.

– Prinsparet har flera engagemang den här veckan, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

– Deras barn är ju fortfarande i förskoleåldern och det fungerar ju inte riktigt på samma sätt med höstlovet när man inte har skolbarn.

Kan du berätta något om vad de gör?

– I måndags var ju prinsessan på plats vid Entreprenörskapsforums konferens ”Filantropi, företagande och forskning – så nås FN:s globala mål!”. Men i övrigt handlar det om uppdrag

som inte står i kalendern, det är ju många av kungafamiljens uppdrag som inte är officiella.

Prinsessan Sofia håller tal vid Entreprenörskapsforum 2019.

Prinsessan Sofia håller tal vid Entreprenörskapsforum.

Sedan i måndags har vi alltså inte sett prinsessan Sofia i det kungliga strålkastarljuset. Men då stod hon på scen i Näringslivets Hus på Östermalm i Stockholm och sa bland annat så här i sitt tal:

– Internet är en fantastisk kraft men den första uppkopplade generationen är väldigt ensamma och utsatta på nätet. De möter ofta hot, hat och trakasserier, och i grunden är det ett demokratiskt problem.

– Vi vill verka för en tryggare värld. Genom att även arbeta för att sprida kunskap om dyslexi lyfter vi den kognitiva mångfalden. Är vi lika kommer vi ingenstans men är vi olika kan vi komma långt.

Foto: Tommy Pedersen/TT, Magnus Sandberg/TT, Janerik Henriksson/TT.